Nerezová digitální BBQ udírna Borniak BBDS-150 Simple

Kód: BBDS-150 SIMPLE
Doprava zdarma
Značka: Borniak
40 990 Kč 33 876,03 Kč bez DPH
Vyprodáno

Digitální nerezová BBQ udírna o objemu 150 l s automatickým generátorem kouře na dřevěnou štěpku, s novým jednodušším elektronickým ovládacím panelemochlazovačem kouře a sedmi policemi pro udící rošty.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Domácí nerezová BBQ udírna Borniak BBDS-150 Simple je vhodná pro domácí použití, kdy si snadným způsobem můžete připravit kromě uzeného masa i uzené delikatesy jako klobásy, ryby, šunku, ale také sýry, mandle a ořechy. Tento model umožňuje uzení až 20 kg masa (nebo cca 16 kg klobás).

Udírna se skládá z izolované udící komory a generátoru kouře se zásobníkem na dřevěnou štěpku. Izolovaná udící komora je uvnitř vybavena krytým topným tělesem a úchyty pro 7 roštů. Můžete si tak vybrat, zda budete udit na roštech (1 kus je součástí udírny, další je nutno dokoupit) nebo ve visu na háčcích. Háčky zavěsíte na ocelové tyčky (3 kusy jsou součástí), které položíte kolmo na úchyty roštů v požadované výšce. Vnitřek udírny je vyrobený z nerezového plechu, který je bezpečný pro styk s potravinami.

Vnější plášť je z nerez plechu, který je odolný proti působení vnějších vlivů. Zvenku na levé straně udírny nahoře je osazen termostat s digitálním regulátorem teploty v udírně, kde nastavuje konkrétní hodnota ve °C na přehledném ovládacím display. Na termostatu ovládáte tedy pouze topné těleso v udící komoře. Minimální nastavitelná teplota v udírně je 20°C. Aktuální teplotu v udírně sledujete po nastavení cílové teploty pak na display. Ovládání topného tělesa v udírně je nezávislé na ovládání generátoru kouře. 

Borniak nastavení teploty

BBQ udírna Borniak BBDS-150 má maximální nastavitelnou provozní teplotu 150°C, což vám v udírně umožní připravovat pokrmy charakteristické pro americké barbecue, jako jsou vepřová a hovězí žebírka, hovězí hrudí, vepřová kolena, vepřové a hovězí trhané maso, apod., což jsou všechno pokrmy, které vyžadují tepelnou úpravu při teplotách 110-140°C za přítomnosti kouře. Výsledkem pak může být takováto dobrota. Nezapomeňte pak na barbecue koření!

Generátor kouře je zavěšen na udírně také z levé strany a plynule dodává dřevěnou štěpku (v nabídce je olše, dub, buk, bříza, třešeň, jabloň, švestka a ořech) k topné spirále generátoru kouře (která je zasunuta do prostoru udírny), kde dochází ke spalování štěpky bez plameneGenerátor naplněný štěpkou (cca 2 litry) vystačí až na 8 hodin vývinu kouře. Hodinové náklady na generování kouře jsou tak cca 16 Kč, což je největší benefit domácích udíren Borniak. Uzení v udírnách Borniak je tak nejen velmi snadné, ale i velmi levné. Součástí balení je i 10 l udící štěpky Borniak. 

štěpka do udírny Borniak

Pokud tedy zapnete (tlačítkem na čelní straně) pouze generátor kouře, můžete v udírně Borniak udit studeným kouřem-pouze žárem z doutnající dřevěné štěpky. Tímto způsobem lze udit i při teplotě mezi 20-30°C v závislosti na teplotě okolního prostředí. (Čím vyšší bude okolní teplota, tím vyšší bude teplota v udírně.) Výrobce doporučuje generátor kouře vždy používat současně s ochlazovačem kouře (ten je součástí balení), který je propojen hliníkovou flexu trubicí s udící komorou. Ke spalování štěpky pak dochází v ochlazovači kouře mimo vlastní udící komoru. Zároveň při použití ochlazovače a spuštění pouze generátoru kouře docílíte ještě nižší teploty v udící komoře než pokud je generátor kouře osazen přímo na udící komoru.

Dveře jsou také izolované s magnetickým zavíráním a těsněním. Vnitřní objem udírny Borniak BBDS-150 Simple je 150 litrů a lze ji osadit až sedmi rošty k uzení (součástí udírny je 1 rošt). Topné těleso a topná spirála generátoru kouře jsou z vrchu chráněny odkapovým tvarovaným plechem. Množství kouře v udící komoře je možné regulovat klapkou umístěnou v komínku udírny. Nicméně doporučujeme mít klapku komínku během uzení vždy otevřenou, aby kouř a vlhkost z udírny plynule odcházela pryč.

 uzené maso z udírny Borniak - Grilování CZ

Tato automatická udírna je skutečně pro každého-obsluha je velmi jednoduchá: naplníte zásobník generátoru kouře dřevěnou štěpkou a zapnete šnekový podavač, nastavíte na termostatu požadovanou teplotu v udící komoře a můžete začít udit. Je to opravdu tak snadné a výsledky perfektní - předchozí fotka je z našeho uzení. Udírny Borniak i sami používáme...


Součást balení

  • Generátor kouře
  • Ochlazovač kouře
  • Udící štěpka 10 l + BBQ kořenící směs Magic Dust
  • Tyčky na zavěšení - 3 ks
  • Háček typu "S" - 5 ks
  • Háčky dvojité - 5 ks
  • Rošt do udírny - 1 ks
  • Výškově regulovatelné nožky - 4 ks
  • Odkapávací plech, 2 x miska a komínek s regulační klapkou

Soubory ke stažení

Borniak - katalog 

Borniak - návod k obsluze

Borniak - srovnávací tabulka všech modelů 


Srovnávací tabulka Borniak

Srovnavaci tabulka udíren Borniak 2022

Doplňkové parametry

Kategorie: Elektrické automatické udírny, Elektrické udírny Borniak na dřevní štěpku, Udírny Borniak
Záruka: 2 roky
Vnitřní využitelný objem: 150 l
Materiál vnějšího pláště: nerezová ocel
Váha: 36 kg
Značky: Borniak
Vnější rozměr s generátorem kouře: 72 x 122 x 52 cm (š/v/h)
Vnější rozměr bez generátoru kouře: 63 x 122 x 52cm (š/v/h)
Vnitřní rozměr udící komory: 53 x 99 x 48 cm (š/v/h)
Rozměr roštu: 48 x 40 cm (š/h)
Průměr komína: 100 mm
Kapacita udírny: 20 kg masa/16 kg klobás
Maximální provozní teplota: 150°C
Vnitřní materiál udicí komory: nerez ocel
Příkon: 1900 W (topné těleso) + 115 W (generátor kouře)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %