Keramický gril Monolith Exclusive červený

Kód: 201004R
Doprava zdarma
Značka: Monolith
39 990 Kč 33 049,59 Kč bez DPH
Vyprodáno

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gril Monolith je keramický gril umožňující přímé i nepřímé grilování, pečení, uzení nebo barbecue.

Součástí standardní výbavy grilů Monolith je krycí kámen a rozpěrný držák pro nepřímé grilování, koš na dřevěné uhlí s přepážkou, zvedák grilovacích roštů, pohrabáč a lišta pro vhazování dřevěných lupínků k uzení.

Přímé grilování - U tohoto způsobu grilování je na kruh uvnitř grilu, přímo nad rozžhavené uhlí, umístěn grilovací rošt. Grilovaný pokrm je tepelně upravován vysokou teplotou. Přímá metoda grilování se používá pro tepelnou úpravu trvající do cca 30 minut. Přímou metodou se grilují steaky, hamburgery, zelenina, krevety, kuřecí prsa, houby, tofu, uzenina, brambory, apod.

Nepřímé grilování - Na kruh uvnitř grilu se umístí tzv. krycí deska, která chrání grilovaný pokrm před přímým žárem uhlí. Grilovací rošt je nadzvednut pomocí rozpěrného držáku. Grilování probíhá při střední až vyšší teplotě 160°C - 180°C. Metodou nepřímého grilování tak mohou být šetrně grilovány velké kusy masa (vepřová plec, krkovice nebo pečeně, hovězí svíčková, celé ryby, celé kuře nebo kachna, sekaná, ale i vše, co se griluje metodou přímou).

Pečení - Pizza kámen je položen na grilovací rošt nebo na přídavný rošt a Monolith gril je rozpálen na 300°C - 350°C. Takto si upečete svou nejlepší pizzu nebo chleba (ten ale při nižší teplotě).

Uzení - Uzení pokrmů probíhá při teplotě 70°C - 100°C. Pro uzení se používají dřevěné lupínky k uzení nebo dřevěné špalíky. Vyudit si tak můžete vepřovou pečení, krkovici, bůček, kuře, kachnu, celou rybu (ideálně lososa, kapra, sumce nebo tolstolobika), ale i sýr, mandle nebo žampiony, apod.

Barbecue - V jeho pravé formě je dlouhá a pomalá tepelná úprava masa při nížší teplotě a za přítomnosti kouře. Základní teplota pro barbecue (BBQ) je cca 107°C (225°F) . Většina amerických mistrů barbecue nepřesáhne teplotu 120°C . (Maximální teplota, při které ještě hovoříme o barbecue je 160°C). Při takové teplotě dřevo nehoří, ale doutná a vydává kouř charakteristický právě pro americké barbecue. Je to vlastně takové uzení při vyšší teplotě. Ideální pro barbecue jsou vepřová a hovězí (telecí) žebravepřová plec (pulled pork), hovězí hrudí (beef brisket), kuře (stehna), apod.

  • Vzhledem ke své jedinečné výkonnosti potřebuje gril Monolith velmi málo energie k získání a udržení potřebné teploty. Při úpravě pokrmu v nižších teplotách můžete vystačit i s 3kg dřevěného uhlí na 24 hodin. To však také znamená, že je potřeba jen velmi málo kyslíku a tím je i proudění vzduchu v grilu extrémně nízké. Maso nevysychá a zůstává šťavnaté.

  • Díky komínovému efektu je dřevěné uhlí velmi rychle rozpáleno. Vzhledem k extrémně dobrému těsnění grilu a ohniště, zhasne žár během chvíle a dřevěné uhlí může být použito při dalším grilování. Pro roztápění dřevěného uhlí v keramickém grilu doporučujeme Looftlighter.

  • Unikátní systém pro přidávání dřevěných lupínků k uzení  bez potřeby nadzvednutí víka je jednou z hlavních výhod keramického grilu Monolith oproti jiným keramickým grilům. Dřevěné lupínky se umístí na posuvnou lištu a pomocí lišty se vhodí přímo do ohniště otvorem, který slouží k tomuto účelu a je umístěn na přední straně grilu.

  • Díky výborné izolaci těžké keramiky a sofistikovanému ovládání přívodu vzduchu, je možné kontrolovat teplotu v grilu Monolith, tak jako u žádného jiného typu grilu. Spotřeba dřevěného uhlí je mezi 25-50 % ve srovnání s tradičními typy grilů na dřevěné uhlí.

  • Venkovní teplota pláště keramického grilu je mnohem nižší než u ocelového grilu - nehrozí tudíž tak velké riziko popálení.

  • Díky extrémně tepelně odolné keramice je ovládání grilu Monolith velmi snadné a umožňuje grilování i v zimě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Keramické zahradní grily, Keramické grily Monolith
Značky: Monolith

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %