Vepřová panenka "mojo" [VIDEO]

Video recept: Grilovaná vepřová panenka "mojo" v keramickém grilu Big Green Egg

Vyzkoušejte si ugrilovat vepřovou panenku marinovanou v kubánské pikantní marinádě mojo, připravené z osmahnutého česneku, limetové šťávy a římského kmínu. Jako přílohu jsme připravili pečené batáty.

Suroviny

Vepřová panenka 1-2 kusy celkem do 1 kg
1/2 hrnku olivového oleje
8 stroužků česneku nakrájených na plátky
1 lžička mletého římského kmínu
1/3 hrnku limetkové šťávy
1/3 hrnku pomerančové šťávy
1 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky oregana
1/4 hrnku nakrájené natě koriandru
cibule nakrájená na plátky
1 oloupaný a nakrájený pomeranč na ozdobu

 

Grilovací potřeby 

Vpichový teploměr nebo termosonda

Podobné recepty

Postup:

  1. Připravíme si marinádu "mojo"

    V rendlíku na olivovém oleji mírně opečeme plátky česneku, až opravdu je lehce zhnědnou. Během opékání přidáme římský kmín. Přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, vodu, sůl, pepř a oregano a přivedeme k varu. Necháme ji pak na mírném plameni provařovat. Marinádu ochutnejte a podle chuti dokořeňte. Pak nechte marinádu vychladnout a vmíchejte do ní koriandrovou nať.

    vepřová panenka mojo 002
  2. Dáme vepřovou panenku marinovat

×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %