Dřevěné špalíky na uzení
Milujete uzenou chuť a aroma a chtěli byste si je dopřát častěji? Připravte si uzené dobroty doma ve vaší vlastní udírně nebo grilu. Dřevěné špalíky na uzení z různých druhů dřeva vám dovolí připravit si chuťově výrazné pokrmy, které nadchnou vás i vaše hosty.
Nejprodávanější
Jak používat udící špalíky
Zapomeňte na klasické zděné udírny a používání dřevěných polen. Moderní udírny nabízejí mnohem snadnější způsob přípravy uzených pochoutek s chutí dřeva. A zauzovat dnes můžete i v plynovém grilu, stačí použít udící boxy a můžete si připravit zauzená žebra, klobásky i sýry.
Špalíky na uzení jednoduše položte na rozpálené dřevěné uhlí a nechte je pracovat za vás. Před použitím je můžete namočit do vody pro intenzivnější dým, ale není to nutné. Jestliže chcete grilovat zeleninu, ryby nebo jiné pokrmy, jejichž doba přípravy nepřesáhne 30 minut, můžete vyzkoušet také dřevěné lupínky na uzení, které hoří rychleji. Dřevěné špalíky na uzení pak využijete při přípravě větších kusů masa, při grilování delší dobu. Jsou nezbytně nutné na barbecue.
Vybírejte špalíky na zauzování ze dřeva podle vlastní chuti
Pro výrobu udících špalíků bylo použito jen kvalitní dobře vyschlé dřevo, které je pro uzení vhodné. Při jejich používání tak nemusíte mít žádné obavy a můžete se zaměřit pouze na výběr toho nejvhodnějšího druhu dřeva, který dodá vašim jídlům typické aroma. Klasikou jsou jabloň, buk nebo olše, ale za vyzkoušení stojí také mandlovník nebo dřevěné špalíky na uzení vyrobené z vinných sudů.
Abyste si uzení co nejvíce užili, bude se vám hodit také další příslušenství k udírnám, jako jsou háky nebo rošty do udírny, teploměr a ochlazovače kouře pro pomalé uzení studeným kouřem.