Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Nemůže být snad nic jednoduššího, než uzené makrely (nebo ryby vůbec). Stačí si připravit základní nálev, který můžete použít i k nakládaní masa na uzení a nechat makrely alespoň půl dne naložené, aby se maso prosolilo. Osušíte a můžete s nimi do nahřáté udírny.
K uzení jsem použil olši. Makrely mají pak pěknou zlatavou barvu. Uzené makrely jsem odmala jedl studené, ale posledních asi 5 let jsem se je naučil jíst teplé a tudíž i doma uzené makrely jím hned z udírny. Jsou vynikající!
A jaké budete potřebovat suroviny?
◽ Makrely
◽ Na nálev: 3 l vody, 180 g soli, 1 lžíce cukru, bobkový list, nové koření