Ochranné obaly na udírny

Pokud sami sebe počítáte mezi oddané milovníky domácího uzení, pak jistě uznáte, že postarat se dobře o svou udírnu patří k základům. Jistě se tedy nebudete divit, že obal na udírnu označíme jako základní příslušenství pro udírny. Jak tedy chránit udírnu co nejlépe?

Na co si dát pozor při výběru ochranného obalu na udírnu

Stejně jako při výběru ochranného obalu na gril byste se i při koupi ochranného obalu na udírnu měli řídit především velikostí a modelem udírny. Většina značek nabízí ochranné obaly na své udírny, takže neuděláte chybu, pokud se budete řídit radami výrobce.

Při výběru vhodného ochranného obalu na udírnu si také ověřte, jestli je vyrobený z kvalitního materiálu. Kvalitní obaly jsou často vyrobeny z látek, které jsou sice nepromokavé, ale zároveň umí propouštět vlhkost ven. Díky tomu ochrání udírnu nejen před nepříznivým počasím, ale také nedochází uvnitř ke kondenzaci par a tím také k reznutí udírny.

Nejprodávanější

Ochranný obal na elektrické udírny Borniak 70
 
1 490 Kč
Ochranný obal na elektrické udírny Borniak 150
 
1 690 Kč
Ochranný obal na udírnu ProQ Excel
859 Kč –41 %
Ochranný obal na udírnu ProQ Excel
Skladem (2 ks)
Kód: PQA-0014
Původně: 859 Kč  (–41 %)
499 Kč
6 položek celkem
Ochranný obal na elektrickou digitální udírnu Bradley Smoker 6 Kód: BTWRC6
Ochranný obal na elektrické udírny Borniak 150
1 690 Kč
Kód: PO-150
Ochranný obal na elektrickou digitální udírnu Bradley Smoker 4 Kód: BTWRC
Ochranný obal na elektrické udírny Borniak 70
1 490 Kč
Kód: PO-70
Ochranný obal na udírnu ProQ Excel
Akce
859 Kč –41 %
499 Kč
Kód: PQA-0014

Jak se starat o udírnu

Sezóna uzení většinou nastává na podzim a pokračuje přes zimu do časného jara. Udit v parném létě láká jen málokoho, navíc maso by se při nakládání mohlo zkazit. Přesto se nám mohou hodit tipy na zazimování grilu, které pak jednoduše převedeme na udírnu –⁠ jenom se budeme generální údržbě věnovat na jaře, místo na podzim. Pokud chcete udit jako profík, pak se jako profík musíte o udírnu i postarat.

Základní čištění provádějte po každém uzení, abyste se ujistili, že v udírně nezůstávají kousky masa, které by se mohly spálit a nepříznivě ovlivnit chuť potravin při dalším uzení. Vnitřek udírny jednoduše vyčistíte jarovou vodou (příp. krystalickou sodou) a houbičkou, některé části dokonce můžete umývat v myčce (např. misky na udící štěpku, nebo háky na uzení). Při čištění jakékoliv udírny následujte pokyny výrobce, abyste se nepřipravili o případnou možnost reklamace.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %