Kampotský pepř La Plantation

Nejprodávanější

Kampotský pepř fermentovaný 50g
Kampotský pepř fermentovaný 50g
Momentálně nedostupné
Kód: KSP50RP
 
359 Kč
Kampotský pepř černý 50g
Kampotský pepř černý 50g
Momentálně nedostupné
Kód: KBP50RP
 
269 Kč
Kampotský pepř černý zauzený studeným kouřem 50g
Kampotský pepř černý zauzený studeným kouřem 50g
Momentálně nedostupné
Kód: KKBP50RP
 
299 Kč
Kampotský pepř zelený dehydrovaný 25g
Kampotský pepř zelený dehydrovaný 25g
Momentálně nedostupné
Kód: KGP25RP
 
359 Kč
Kampotský pepř bílý 50g
Kampotský pepř bílý 50g
Skladem (1 ks)
Kód: KWP50RP
 
359 Kč
Kampotský pepř červený 50g
Kampotský pepř červený 50g
Momentálně nedostupné
Kód: KRP50RP
 
359 Kč
Kampotský pepř dlouhý fermentovaný 50g
Kampotský pepř dlouhý fermentovaný 50g
Momentálně nedostupné
Kód: SLP50RP
 
269 Kč
Sada mlýnku Peugeot Paris a černého Kampotského pepře
Sada mlýnku Peugeot Paris a černého Kampotského pepře
Momentálně nedostupné
Kód: SADA_005
 
1 190 Kč
8 položek celkem
Sada mlýnku Peugeot Paris a černého Kampotského pepře Kód: SADA_005
Kampotský pepř zelený dehydrovaný 25g
359 Kč
Kód: KGP25RP
Kampotský pepř dlouhý fermentovaný 50g
Tip
269 Kč
Kód: SLP50RP
Kampotský pepř černý zauzený studeným kouřem 50g Kód: KKBP50RP
Kampotský pepř černý 50g
Tip
Kampotský pepř černý 50g
Momentálně nedostupné
269 Kč
Kód: KBP50RP
Kampotský pepř fermentovaný 50g
Tip
Kampotský pepř fermentovaný 50g
Momentálně nedostupné
359 Kč
Kód: KSP50RP
Kampotský pepř červený 50g
Kampotský pepř červený 50g
Momentálně nedostupné
359 Kč
Kód: KRP50RP
Kampotský pepř bílý 50g
359 Kč
Kód: KWP50RP

První pepřové plantáže byly založeny Číňany z provincie Hainan již ve 13. století, jeho pěstování se rozmohlo zejména v období nadvlády Francie. Na začátku 20. století byl Kampotský pepř známý jako nejkvalitnější na světě a nesměl chybět na žádném významném stole v Paříži. Během občanské války Rudých Khmerů která měla na svědomí více jak 2mil. životů se země uzavřela světu, pepř tak nebylo možno vyvážet a tento krutý režim způsobil že většina plantáží byla opuštěna nebo zcela zanikla. 

La Plantation je od prvopočátku zaměřena na maximální kvalitu svých produktů která předčí již tak přísné minimální předepsané standardy Kampotského pepře. Veškerá zrnka která se ručně sbírají a třídí procházejí velice pečlivou selekcí a používají se jen ta největší a nejkvalitnější, veškerá jiná jsou vyřazena z dalšího procesu výroby toho nejkvalitnějšího pepře splňujícího standard PGI.

V myslích místních se však tradice zachovala a tak zejména po roce 2005 bylo opět zahájeno pěstování Kampotského pepře a zahájen jeho vývoz do zahraničí. V roce 2010 za pomoci Agence Française du Développement získal označení PGI (Protected Geographicak Indication) které je od roku 2016 uznávané na úrovni celé EU. Označení zajišťuje pěstování v unikátních půdních a klimatických podmínkách Kampotu zcela tradičními metodami bez chemických hnojiv a pesticidů s ručním ošetřováním a sběrem a sušení na slunci.

Zejména díky pečlivosti a přístupu zaměstnanců La Plantation získaly jejich výrobky ocenění Producteur Artisan de Qualité od Culinary College of France. Pepř z La Plantation je používaný i 3 hvězdičkovými Michelinskými kuchaři pro svou jedinečnost v již tak výjimečném světě Kampotských pepřů!

93 %

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení