Kampotský pepř La Plantation
První pepřové plantáže byly založeny Číňany z provincie Hainan již ve 13. století, jeho pěstování se rozmohlo zejména v období nadvlády Francie. Na začátku 20. století byl Kampotský pepř známý jako nejkvalitnější na světě a nesměl chybět na žádném významném stole v Paříži. Během občanské války Rudých Khmerů která měla na svědomí více jak 2mil. životů se země uzavřela světu, pepř tak nebylo možno vyvážet a tento krutý režim způsobil že většina plantáží byla opuštěna nebo zcela zanikla.
La Plantation je od prvopočátku zaměřena na maximální kvalitu svých produktů která předčí již tak přísné minimální předepsané standardy Kampotského pepře. Veškerá zrnka která se ručně sbírají a třídí procházejí velice pečlivou selekcí a používají se jen ta největší a nejkvalitnější, veškerá jiná jsou vyřazena z dalšího procesu výroby toho nejkvalitnějšího pepře splňujícího standard PGI.
V myslích místních se však tradice zachovala a tak zejména po roce 2005 bylo opět zahájeno pěstování Kampotského pepře a zahájen jeho vývoz do zahraničí. V roce 2010 za pomoci Agence Française du Développement získal označení PGI (Protected Geographicak Indication) které je od roku 2016 uznávané na úrovni celé EU. Označení zajišťuje pěstování v unikátních půdních a klimatických podmínkách Kampotu zcela tradičními metodami bez chemických hnojiv a pesticidů s ručním ošetřováním a sběrem a sušení na slunci.
Zejména díky pečlivosti a přístupu zaměstnanců La Plantation získaly jejich výrobky ocenění Producteur Artisan de Qualité od Culinary College of France. Pepř z La Plantation je používaný i 3 hvězdičkovými Michelinskými kuchaři pro svou jedinečnost v již tak výjimečném světě Kampotských pepřů!
Nejprodávanější

Cenami ověnčený fermentovaný pepř z Kambodži. Vyzkoušejte jeho unikátní vůni a chuť s jemně pikantním nádechem.