Ochlazovače kouře
Milujete uzené pochoutky, ale už vás domácí uzení a jeho stále stejný postup trochu nudí? Jestli chcete vyzkoušet něco nového a dodat vašemu uzení zase trochu šťávu, vyzkoušejte ochlazovače kouře do udíren.
Co je to ochlazovač kouře?
Dnešní moderní udírny Bradley a Borniak jsou sofistikovaná zařízení, která vám dopřejí dokonalý zážitek z uzení. Dosahují toho díky použití nejrůznějšího příslušenství pro udírny. A jedním z takových zařízení je i ochlazovač kouře. Ten někdy bývá součástí balení při koupi elektrické udírny, ale můžete si jej dokoupit i samostatně, pokud jej vaše udírna nemá.
Při generování kouře v udírně dochází ke zvyšování vnitřní teploty, kterou můžete snížit právě pomocí ochlazovače kouře do udírny. Připojíte ho na jedné straně k udírně a na druhé ke generátoru kouře. Kouř nejprve projde kouřovodem (flexi trubkou), kde se ochladí a až potom se dostane k masu v udírně.
Nejprodávanější
Různé metody uzení
Použití ochlazovače kouře do udíren vám umožní udit jako profík a vybrat si, zda chcete udit teplým, horkým nebo studeným kouřem. Pro různé druhy masa se hodí různé metody uzení, stačí si jen vybrat.
- Pokud chcete konzervovat potraviny na delší dobu, vyberte si uzení studeným kouřem.
- Maso po uzením teplým kouřem má příjemnou uzenou chuť a barvu, zároveň zůstává šťavnaté.
- Uzení horkým kouřem využijete při přípravě originálního amerického barbecue, ale pochutiny musíte rychle spotřebovat.
Stačí si tak jen vybrat vhodné pomůcky pro uzení, které vám pomohou získat z vaší udírny to nejlepší.