Butcher paper - řeznický papír
Butcher papír neboli řeznický papír je skvělou pomůckou, jak připravit křehké a šťavnaté grilované maso. Jeho používání je snadné a výsledky skvělé. Jestli chcete své grilovací umění posunout zase o kousek dál, pak by vám řeznický papír doma rozhodně neměl chybět.
Co je to butcher paper
Řeznický papír je speciální druh kuchyňského papíru. Je pevnější a vyrobený ze silnějšího materiálu, než běžný pečicí papír, takže se dobře hodí pro zabalení masa, aniž by hrozilo jeho protržení. Nemusíte se bát ani žeber nebo dalších větších kusů masa, přesně pro ně je totiž řeznický papír jako stvořený.
Na rozdíl od balení masa do alobalu propustí butcher paper dovnitř aroma kouře a dřeva a naopak všechna vlhkost zůstává uvnitř. Proto jej využijete při dlouhé a pomalé přípravě masa, kterému chcete dodat typické kouřové aroma. Nejčastěji se používá pro přípravu hovězího hrudí (beef brisket).
Tip: Přečtěte si naše tipy, jak na extra křehké maso z grilu. Zjistíte, jaké jsou ty nejlepší a zaručené recepty, se kterými můžete řeznický papír vyzkoušet.
Nejprodávanější
Proč potřebujete řeznický papír
Řeznický papír vám umožní využít váš gril nebo udírnu opravdu naplno. V grilu se používá při nepřímé metodě grilování, resp. barbecue.
- Butcher paper je skvělou pomůckou k zabalení masa. Odolá žáru a vysokým teplotám a zabraňuje unikání šťávy, takže dokáže uvnitř udržet maso šťavnaté a dokonale křehké.
- Řeznický papír rovněž umožňuje grilování bez připálení i v případě, že grilujete marinované maso nebo sladké ovoce. Stejně tak ochrání před nečistotami i pečící lávové kameny.
- Butcher paper také můžete využít při servírování a prezentaci hotových pokrmů.
Vhodný je také pro zabalení a uskladnění potravin, například čerstvých uzenin do lednice. Butcher paper pomáhá udržet potraviny čerstvé a chrání je před vysycháním.