Teploměry do udírny
Patříte mezi fanoušky domácího uzení a stále přemýšlíte, jak dosáhnout lepších a lepších výsledků? Pak jsou teploměry do udírny skvělou pomůckou, která vám usnadní přípravu uzených pochoutek ve všech druzích udíren.
Mistr grilu radí...
Jak vybrat kvalitní udírnu? Jak naložit maso na uzení? Co jsou udírny Bradley? Všechny radyNejprodávanější
Podle čeho vybírat teploměry do udírny?
Vpichový teploměr nebo termosonda do masa stále zůstávají nejspolehlivější metodou, jak zjistit teplotu uvnitř masa a tedy také to, zda je maso dostatečně tepelné upravené a bez zdravotního rizika. Teploměry a sondy do masa mají široké možností využití – nemusíme je samozřejmě vybírat jen jako teploměr do udírny, ale pomůže nám i při klasickém grilování nebo domácím vaření na sporáku nebo v troubě.
Existuje několik kritérií, podle kterých se při výběru teploměru na maso můžete řídit:
- Teploměr do udírny by měl mít dostatečně dlouhou sondu. Díky tomu snadno změříte teplotu u větších i menších kusů masa.
- Termosondu do udírny můžeme využít nejen jako vpichový teploměr do masa, ale i na měření vnitřní teploty vzduchu v udírně.
- Nejjednodušší teploměry na maso stačí zapíchnout do kusu masa a odečítat teplotu, kterou ukazuje ručička na analogové stupnici. Na druhé straně spektra stojí bezdrátové teploměry do udíren, kdy můžete teplotu odečítat pomocí mobilní aplikace.
Další příslušenství pro udírny, které se vám bude hodit
Když už jste výběru vhodné udírny věnovali tolik času, můžete svou pozornost napřít k tomu, jak grilovat jako profík. Pomůže vám k tomu bohaté příslušenství do udíren, které vám umožní grilovat nejen maso, ale také sýry nebo ryby.
- Háky a háčky do udírny umožní snadno zavěsit například klobásy nebo žebírka. Existují různé druhy háčků, které se hodí třeba na ryby a umožní tak kouři ideálně proniknout i dovnitř ryby.
- Rošty na uzení využijete při domácím uzení sýrů, zeleniny nebo ořechů. Patří k nejuniverzálnějším pomůckám pro uzení a patří k základnímu vybavení každé udírny.
- Punčochy na grilování sýrů nepatří mezi běžné vybavení pro uzení, ale skvěle poslouží jako obal i pro měkčí druhy sýrů. Takto připravené sýry pak stačí zavěsit do udírny na výše zmíněné háčky a neodolatelná pochoutka je na světě.
S takovými pomůckami pro uzení už připravíte jakoukoliv pochoutku a můžete si připravit exkluzivní hostinu, na kterou budou pozvaní hosté ještě dlouho vzpomínat.