Háky a háčky do udírny
Každému milovníkovi uzených pochoutek se doslova zatají dech, když si představí pohled do otevřené udírny, kde na hácích vidí kusy masa nebo chutné klobásy, ze kterých se line neodolatelná vůně. Nejrůznější háky a háčky do udírny zkrátka k dokonalému zážitku z uzení patří.
Jsou všechny háky do udírny stejné?
Rozhodně ne! Háků a háčků do udírny existuje mnoho druhů a každý se hodí na něco jiného. Klasické „S“ háčky na maso použijete (jak už z názvu vyplývá) na maso, ale nejen na něj. Můžete na ně zavěsit také šunku. Vybírat může z mnoha velikostí podle konkrétní potraviny, kterou chcete pověsit.
Na uzení ryb se nejlépe hodí tzv. háky do udírny typu 20 od výrobce Borniak. Ty mají navíc hroty, které roztáhnou břišní dutinu ryb a umožní voňavému kouři pronikat maximálně dovnitř masa. Na uzení ryb a sýrů můžete také využít rošty na uzení, které dokáží využít prostor udírny na maximum.
Nejprodávanější
Jak si co nejvíce zpříjemnit uzení
Domácí uzení se v posledních letech velmi rozšířilo. Na trhu dnes najdeme množství udíren, které se liší nejen velikostí, ale také způsobem vytápění. To umožňuje užít si uzení opravdu po svém – ať už jste zastánce tradiční práce se dřevem, nebo dáváte přednost automatice.
Aby byl výsledek co nejlepší, můžete využít také bohaté vybavení pro uzení, jako jsou termosondy a teploměry na uzení. Ty jednoduše pohlídají správný postup uzení, ať už využijete zavěšení masa na háky na uzení nebo je položíte na rošty. Díky těmto skvělým pomůckám pro uzení, které vám usnadní práci, a také našim tipům, jak na správné uzení, budete za chvíli udit jako profík.