Nejprodávanější

Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř...

Cenami ověnčený fermentovaný pepř z Kambodži. Vyzkoušejte jeho unikátní vůni a chuť s jemně pikantním nádechem.
Originální kampotský pepř s ochrannou značkou
V myslích místních se však tradice zachovala a tak zejména po roce 2005 bylo opět zahájeno pěstování Kampotského pepře a zahájen jeho vývoz do zahraničí. V roce 2010 za pomoci Agence Française du Développement získal označení PGI (Protected Geographicak Indication) které je od roku 2016 uznávané na úrovni celé EU. Označení zajišťuje pěstování v unikátních půdních a klimatických podmínkách Kampotu zcela tradičními metodami bez chemických hnojiv a pesticidů s ručním ošetřováním a sběrem a sušení na slunci.
Kampotský pepř používaný Michelinskými kuchaři
Zejména díky pečlivosti a přístupu zaměstnanců La Plantation získaly jejich výrobky ocenění Producteur Artisan de Qualité od Culinary College of France. Pepř z La Plantation je používaný i 3 hvězdičkovými Michelinskými kuchaři pro svou jedinečnost v již tak výjimečném světě Kampotských pepřů!
Co je to vlastně kampotský pepř?
Kampotský pepř je jedinečné koření, které pochází z provincie Kampot v Kambodži. Toto koření je známé svou výjimečnou chutí a aromatem, které z něj činí vyhledávanou ingredienci mezi šéfkuchaři a gurmány po celém světě. Díky svému specifickému původu a tradičním metodám pěstování byl kampotský pepř dokonce oceněn chráněným označením původu, což z něj činí kulinářský poklad Kambodže.
Historie a pěstování pepře
Kampotský pepř má dlouhou historii pěstování v Kambodži, která sahá až do období Angkorské říše. Jeho pěstování je pečlivě vázáno na specifické klimatické a půdní podmínky regionu Kampot, které jsou ideální pro výrobu pepře s nezaměnitelnými charakteristikami. Toto koření je pěstováno malými farmáři, kteří dodržují tradiční metody zpracování, včetně ručního sběru a sušení na slunci, což zajišťuje jeho vysokou kvalitu a jedinečnost.
Chuťový profil a jeho použití
Kampotský pepř se vyznačuje svým bohatým chuťovým profilem, který kombinuje pikantní ostrost s jemnými citrusovými a květinovými tóny. Tato jedinečná kombinace chutí otevírá dveře k různorodému použití v kuchyni, od klasických steaků a marinád až po sofistikované dezerty a čokolády. Jeho výrazná chuť dokáže povýšit jakýkoliv pokrm na novou úroveň a přinést do něj kousek kambodžské kulinářské tradice.
Kampotský pepř je tedy nejen kořením, ale také symbolem kambodžské pýchy a dědictví. Jeho výjimečnost a kvalita jsou výsledkem kombinace přírodních podmínek, tradičního zemědělství a pečlivého zpracování, což z něj činí nezbytnou součást pro každého, kdo si potrpí na kvalitní a autentické ingredience ve své kuchyni.