Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Pozor, tady bude horko! Jestliže se řadíte k těm, které jen tak nějaká štiplavá chuť nerozhodí a chilli papričky chroupete i k snídani, pak jsou pálivé chilli omáčky tím pravým doplňkem pro vaše grilované dobroty.
Kajenský pepř, který je základní ingrediencí pálivých omáček, je vlastně jeden z druhů chilli papriček. Patří k těm štiplavějším, ale pokud jej nepoužijete ve velkém množství, mohou si grilovací omáčky s kajenským pepřem užít i ti, kteří raději pokrmy jen lehce pikantní.
Dalšími ingrediencemi, které dodávají chilli omáčkám chuť, jsou česnek, paprika, cukr, ale také limetky nebo modrý sýr. Mezi legendy ve výrobě pálivých chilli omáček patří americká značka Frank’s se svou Buffalo omáčkou na kuřecí křídla, kterou milují miliony lidí na celém světě.