Pálivé chilli omáčky

Pozor, tady bude horko! Jestliže se řadíte k těm, které jen tak nějaká štiplavá chuť nerozhodí a chilli papričky chroupete i k snídani, pak jsou pálivé chilli omáčky tím pravým doplňkem pro vaše grilované dobroty.

Extra pálivé omáčky s kajenským pepřem

Kajenský pepř, který je základní ingrediencí pálivých omáček, je vlastně jeden z druhů chilli papriček. Patří k těm štiplavějším, ale pokud jej nepoužijete ve velkém množství, mohou si grilovací omáčky s kajenským pepřem užít i ti, kteří raději pokrmy jen lehce pikantní.

Dalšími ingrediencemi, které dodávají chilli omáčkám chuť, jsou česnek, paprika, cukr, ale také limetky nebo modrý sýr. Mezi legendy ve výrobě pálivých chilli omáček patří americká značka Frank’s se svou Buffalo omáčkou na kuřecí křídla, kterou milují miliony lidí na celém světě.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %