Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Ugrilovat dobře steak, tzn. propečený tak, jak bych chtěl je pro mnoho lidí velká věda. A ugrilovat steak tak, aby byl uvnitř šťavnatý, propečený maximálně "medium" a z vrchu měl krásnou tmavou a pevnou kůrku, to chce již trochu znalostí. V následujícím foto receptu vám ukážu, jak ugrilovat velký tomahawk steak (jedná se vlastně o rib-eye steak s velkým kusem žebra/kosti) o hmotnosti rovných 1000 g na stupeň propečení "medium", což znamená na cílovou vnitřní teplotu 57-63 °C. Zapomeňte na ty široce oblíbené poučky jak máte prstem stisknout dlaň pod palcem, apod...... O stupni propečení steaku "bohužel" hovoří jen a výhradně jeho vnitřní teplota. Při grilování steaků se tedy neobejdete bez teploměru na měření vnitřní teploty masa. Stupně propečení a adekvátní vnitřní teploty naleznete v této tabulce.
Tomahawk steak |
maldonská sůl (nebo jiná gourmet sůl) |
černý pepř drcený |
Máme pro vás další chutné recepty |