Nejprodávanější

Lehce štiplavá aromatická směs s oreganem, cibulí a česnekem ideální pro grilování pikantního bůčku a steaků z krkovice.

Jedna z nejlepších kořenících směsí na steaky z krkovice s česnekem, oreganem a chilli, vhodná na jehněčí a hovězí maso i vaření v kuchyni.

Nejoblíbenější grilovací a BBQ koření se zauzenou paprikou, cibulí a česnekem, ideální na steaky z krkovice a kuřecí maso. Doporučujeme!

TOP kořenící směs Mistr grilu se zauzenou paprikou, cibulí a česnekem nejen na steaky z krkovice a kuřecí maso. A bez soli.

BBQ kořenící směs Mistr grilu s třtinovým cukrem, paprikou, kouřovým aroma a špetkou chilli. Ideální na žebírka a vepřové trhané maso.

Aromatická kořenící směs bylinek a soli perfektní na ryby (zejména makrely a pražmy), kuřecí a jehněčí maso.
Různé maso si žádá různé grilovací koření – nebo ne?
Existuje mnoho druhů koření na grilování a grilovacích směsí, které v sobě kombinují nejrůznější ingredience. Každé maso si totiž žádá to svoje. Koření na vepřové maso nejčastěji obsahuje česnek, sušenou cibuli, skvělá je hořčice nebo med a pikantní chilli papričky. Koření na hovězí maso bývá naopak výraznější, kořenící směsi obsahují papriku nebo kajenský pepř. Na potírání hovězího během grilování se také používají pálivé chilli omáčky.
Koření na zeleninu a koření na ryby bývá jemnější, aby nepřebilo chuť hlavní suroviny. Často v něm najdeme nejrůznější sušené bylinky. Stejně tak koření na drůbeží maso je jemnější než běžné americké koření na barbeque.
Kořenící směsi, které podtrhnou chuť masa
Hlavním úkolem kořenících směsí je nejen maso ochutit, ale především nechat vyniknout samotné maso. Není ale nutné používat na kotlety pouze koření na vepřové maso a na štiku koření na ryby. Jestli jste si nějaké koření na grilování oblíbili, můžete jej používat stále dokola, stejně jako oblíbenou omáčku na grilování.
Tip: Místo běžné směsi grilovacího koření použijte gourmet sůl – ta maso nejen osolí, ale zároveň mu dodá jemnou chuť bylinek nebo třeba červeného vína.