Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Kdo by nemiloval maso napíchnuté na špejli a opečené v grilu? Variant existuje spousta, ze vyzkoušení stojí třeba kuřecí satay nebo turecký šiškebab. Kuřecí yakitori představuje japonskou specialitu, která v sobě dobře snoubí všechny známé a oblíbené chutě Asie.
Grilujeme v elektrickém grilu Weber Q, který je skvělou volbou pro pokrmy, které nepotřebují dlouhou úpravu.
kuřecí maso – prsa nebo vykostěná stehna |
½ hrnku sójové omáčky |
½ hrnku mirinu |
¼ hrnku saké |
¼ hrnku vody |
2 lžíce třtinového cukru |
jarní cibulky |
Grilované kuře teriyaki |
Kuřecí maso v thajské kokosové marinádě |
Tandoori kuřecí špízy |
Nejprve si připravíme omáčku, kterou použijeme k potírání a k namáčení hotového jídla.
V míse smícháme sójovou omáčku, mirin, saké, vodu, třtinový cukr a horní zelenou část jarní cibulky. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí a následně vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
Část omáčky odložíme k podávání, větší část si necháme na potírání během grilování.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky, které se dobře napichují na špíz.
Tradičně používáme bambusové špízy, které můžeme předem namočit do vody, aby nedošlo ke vznícení. Na špízy napichujeme střídavě kuřecí maso a spodní části jarní cibulky.
Rošt grilu potřeme olejem, aby se špízy nepřichytávaly a položíme na něj špízy.
Grilujeme 2 minuty pod poklopem, potom otočíme a opečenou stranu potřeme připravenou omáčkou a pokračujeme v grilování.
Celý postup opakujeme – postupně otáčíme a špízy potíráme. Grilujeme až do cílové vnitřní teploty masa 74 °C, kterou kontrolujeme vpichovým teploměrem.
Celkově grilování zabere asi 15 minut.