Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Hovězí trhané maso? Proč ne?! Vlastně je podle mne ještě lepší než již u nás hodně rozšířené a oblíbené vepřové trhané maso. Postup přípravy je stále stejný. Potřebujete gril s víkem a nejlépe takový, aby vám umožňoval péct nepřímou metodou při teplotě v rozmezí 110°C - 130°C, max. 150°C. To platí zejména pro plynové grily, protože u některých se může stát, že se dolů na těch 110°C nedostanete. V našem případě jsem zvolil keramický gril od největšího výrobce na světě - Big Green Egg (BGE, vel. Large). Jako kořenící rub (směs koření na barbecue) můžete použít jakoukoli komerční BBQ směs. Ty, které u nás prodáváme, pocházejí z 95% přímo se "srdce BBQ" - amerického Kansas City. Naše nabídka BBQ koření je zřejmě největší v ČR.
3 kg hovězí chuck roll (krk ze střední části nakrájený na 3 stejně velké kusy) |
40 g soli |
4 velké cibule nakrájené na klíny |
1 hrnek hovězího vývaru |
1/2 lžíce mletého chilli |
1 lžíce sušené cibule |
1 lžíce sušeného granulovaného česneku |
1 lžíce hrubě mletého pepře |
1 lžíce sušené petržele |
Weber Alu misky velké |
ConvEGGtor pro BGE Large |
Bezdrátová digitální termosonda na měření vnitřní teploty masa |
Keramický gril Big Green Egg Large s pojízdným stojanem |
Máme pro vás další chutné recepty |
Vepřové trhané maso |
Takto zakrytou mísu vraťte do grilu a dál pečte nepřímou metodou. Teplotu udržujte na 130°C.
Maso by mělo být dostatečně měkké při dosažení vnitřní teploty 96°C. Pokud se bude zdát i tak ještě tuhé, pokračujte až do doby, kdy se bude dát lehce trhat vidličkou.
Maso pomocí vidličky a rukou natrhejte na vlákna a v případě potřeby dochuťte výpekem z masa, vývaru a cibule.
Trhané hovězí maso můžete podávat třeba s cibulí, sýrem s ušlechtilou plísní, křenem, v bagetě, v bulce anebo třeba v chlebu. Použít můžete i jakoukoli syrovou nebo grilovanou zeleninu a jako dresing např. některou z amerických omáček aioli od Stonewall Kitchen.