+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Vepřové trhané maso

Vepřové trhané maso (vepř. plec), v USA známé jako "pulled pork" nebo "Boston butt" je spolu s hovězím hrudím a vepřovými žebírky jeden ze tří základních pilířů amerického barbecue.

Vepřové trhané maso je hotové ve chvíli, kdy ho lze trhat jen prsty (vnitřní teplota masa je 90-96°C) - odtud ten název. Grilují se většinou vepřové plece o hmotnosti 2kg a více, nejlépe 3-4kg. Griluje se při teplotě ideálně 105-110 °C (max. 160°C) za pravidelného přihazování nejlépe dřevěných špalíků hickory

Maso se nechá marinovat několik hodin (nejlépe přes noc) ve směsi koření na trhané vepřové maso nebo můžete použít některé z originálních BBQ koření přímo z USA. (Pokud byste chtěli vyzkoušet originální variantu ze Severní Karolíny, použijte BBQ koření Rub Some Butt, které obsahuje dvě složky typické právě pro "jižanské BBQ" a to hořčici a ocet.) Abyste podpořili chuť a šťavnatost masa i uvnitř, můžete použít vstřikovač marinády a vpravit do masa roztok vody a zvoleného koření. Maso se poté pomalu griluje nepřímou metodou, za přítomnosti kouře a průběžně potírá octovou omáčkou (varianta používaná v Severní Karolíně)...prostě perfektní odpoledne strávené u grilu s neskutečným výsledkem!

Vepřové trhané maso můžete grilovat několika způsoby: 
a)maso na grilovacím roštu a miska pro odkapávání šťávy na palivovém roštu
b)maso na grilovacím roštu umístěné přímo v hliníkové misce 
c)maso v kolíbce na pečení umístěné nad hliníkovou miskou na grilovacím roštu

Nejen při grilování vepřového trhaného masa, ale při jakémkoli grilování většího kusu masa vcelku, jako např. vepř. panenka, pečeně, krkovice, celá svíčková, vepř. roštěnec, hovězí hrudí apod. se neobejdete bez termosondy, která průběžně měří vnitřní teplotu masa. Pokud nechcete investovat do termosondy, pak je teploměr pro měření vnitřní teploty opravdové minimum. Ten slouží ne ke kontinuálnímu měření vnitřní teploty, ale k měření okamžité teploty. Pamatujte, že jen a pouze hodnota vnitřní teploty masa "hovoří" o tom, zda je nebo není maso dobře tepelně upravené. 

Během grilování vám postupně začne tmavnout paprika obsažená ve směsi koření. Je to normální jev a pokud dodržujete teplotu do 160°C, není třeba se obávat vlivu na výslednou chuť. Pokud chcete tmavnutí povrchu masa zpomalit, můžete ve druhé fázi (kolem 70°C vnitřní teploty) maso důkladně zabalit do silného alobalu nebo pergamenu. Zároveň tím urychlíte proces tepelné úpravy a zamezíte teplotním výkyvům masa při častém otevírání grilu. (Nezapomeňte, že ve chvíli, kdy je gril otevřen, tak negrilujete. Doporučuji kontrolovat maso (otevírat gril) max. jednou za hodinu.)

Ugrilované maso se nechá 15-30 minut odpočinout, natrhá se vidličkou a prsty. Můžete ho navíc ochutit vybraným bbq kořením, šťávou a výpekem (pokud jste pod masem použili hliníkovou misku) a oblíbenou bbq omáčkou. (Při severo-karolínské variantě maso dochuťte octovou přílohovou omáčkou.) Takto připravené maso se používá se jako náplň do housky (nebo do sendviče) se salátem coleslaw. Ale můžete ho samozřejmě doplnit jakoukoli jinou přílohou nebo jíst toto vynikající grilované maso jen tak samotné. Záleží jen na vás...

Ke grilování vepřového trhaného masa (a obecně barbecue) se hodí zahradní gril Smoky Fun , keramický gril, udírna Weber Smokey Mountain, udírna Pro-Q, případně kotlový gril Weber Master-Touch 57cm.

A tady se můžete podívat, jak se trhané vepřové maso připravuje na soutěžích v BBQ.

Zde by mělo být související video.. pravděpodobně nemáte nainstalovaný flash.

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma Dárek k objednávce Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování a nízkých cen se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte mě kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Martin  před 3 dny

Dobra komunikacia

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2017 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis