Váš košík je prázdný
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Pokud potřebujete poradit, začněte článkem Jak si co nejlépe vybrat kvalitní gril nebo zkuste naší poradnu, kde odpovídáme na zvídavé otázky našich zákazníků. Nebo si prohlédněte naše nejoblíbenější kategorie.
Proč si kupovat uzené maso nebo klobásky v supermarketu, když si je můžete jednoduše připravit doma? Pokud patříte mezi milovníky těchto pochoutek, zahradní plechová udírna bude skvělou volbou.
Gril Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm - kvalitní konstrukce z prvotřídních materiálů pro rovnoměrné tepelné zpracování jídla a...
Gril Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm je ideální pro náročné grilování s nevšední krajinou a lahodnou chutí. Díky inovativní konstrukci...
Kategorie plechových udíren nabízí velký výběr rozmanitých produktů. Můžeme sem zařadit elektrické, plynové nebo peletové udírny, které se liší druhem vytápěním a také náročností obsluhy.
Je možné je použít pro všechny techniky uzení, ať už preferujete studený, teplý nebo horký kouř. To znamená, že se hodí také pro všechny druhy masa, včetně větších kusů jako jsou žebra nebo trhané vepřové, ale i pro ryby, sýry nebo další pochutiny.
Výběr kvalitní udírny vyžaduje aspoň základní průzkum trhu, chybu však neuděláte s prověřenými značkami, jako jsou Weber nebo Broil King. Jejich produkty už vyzkoušely miliony lidí po celém světě a oblíbené jsou také u znalců grilování a uzení v ČR.
Při výběru udírny z plechu byste si měli dát pozor hlavně na materiál, ze kterého je vyrobena. Ne všechny druhy plechu jsou totiž stejně trvanlivé, některé se mohou časem začít kroutit, což bude mít neblahý vliv na fungování udírny. Levnější produkty jsou z pozinkovaného plechu, ale pokud můžete investovat více, doporučujeme sáhnout po nerezových modelech.
Hlavní nevýhodou plechových udíren je možnost vznícení dřevěné štěpky nebo pilin, které jsou umístěné v misce na topné spirále. To se týká především plynových udíren. Abyste vznícení zamezili, je možné piliny navlhčit vodou. Při správném používání piliny pouze doutnají, ale nehoří.