Plynové udírny

Nejprodávanější

Plynová udírna Broil King
Plynová udírna Broil King
Vyprodáno
Kód: 923613
 
23 990 Kč
1 položek celkem
Plynová udírna Broil King
Doprava zdarma
Kód: 923613

Plynová udírna nabízí skvělou chuť uzeného masa nebo dalších potravin, a zároveň nevyžaduje vaši neustálou pozornost. Hodí se především pro přípravu větších kusů masa, jako jsou vepřová žebírka, trhané vepřové nebo celá kuřata, při vyšších teplotách. 

Jednoduché udírny pro domácí uzení

Plynové udírny používají jako zdroj tepla plynový hořák z mosazi nebo litého hliníku, který je umístěný v dolní části udírny. Nad ním je miska, do které patří dřevěné štěpky nebo piliny, které dodají připravovaným pokrmům typickou uzenou chuť. V kvalitních udírnách na plyn najdeme také nádobu na vodu, která zvlhčuje vzduch při uzení a může mírně snižovat teplotu. Do vody můžeme přidat třeba bylinky a tím ozvláštnit výslednou chuť.

Udírny na plyn patří do kategorie plechových udíren. Na rozdíl od dřevěných udíren, které vyžadují své stálé místo, je řada plynových a elektrických udíren přenosná. Některé plechové udírny mají na jedné straně kolečka, díky kterým je manipulace opravdu snadná.

Co je typické pro plynové udírny?

  • Nemají automatický regulátor teploty. Na rozdíl od automatických elektrických udíren neumožňují ty plynové nastavit přímo požadovanou teplotu.
  • Teplota uvnitř udírny bývá většinou vyšší, proto se plynové udírny nehodí pro všechny techniky uzení. Užijí si je především milovníci barbecue, které vyžaduje teploty v rozmezí 110 °C 160 °C.
  • Při používání plynové udírny je důležité hlídat dostatek paliva, kterým jsou lahve na propan-butan. Pokud začínáte udit s poloprázdnou lahví, je dobré mít v záloze ještě jednu náhradní a zaručit si tak hladký průběh uzení.

Kanadská kvalita udírny Broil King

Pokud jste se po rozvažování, jak vybrat správnou udírnu, rozhodli pro plynovou variantu, se značkou Broil King neuděláte chybu. Oblíbená značka nabízí kvalitní udírny, se kterými jde domácí uzení dobře od ruky. Samozřejmostí jsou dvoje dvířka, která umožňují samostatný přístup k hořáku a především prostoru na štěpku nebo piliny. Větší horní dvířka umožňují pohodlný přístup k nerezovým roštům určených pro potraviny. Samozřejmostí jsou také háčky, které umožňují zavěšení například žeber nebo kuřat.

Tip: Pokud vás na plynových udírnách láká minimum práce, ale chcete si na dřevo sáhnout, zaměřte se na peletové udírny. Ty používají jako palivo právě dřevěné pelety, ale o správnou teplotu a další nezbytnosti se postará automatika.

100 %