Smoky Fun

Výstřižek

Smoky Fun – americká legenda mezi grily

Gril Smoky Fun je celosvětově oblíbený gril s perfektním vzhledem ve stylu country. Gril této konstrukce má původ v USA, kde je velmi rozšířený a používá se při všech soutěžních klání v BBQ, V USA a zejména v oblasti Kansas City a Memphisu se grilují velké kusy masa (tzv. barbecue) jako je hovězí hrudí, vepřová plec (trhané vepřové maso/pulled pork) a velká žebra způsobem zvaným "low and slow" - tzn. při nízké teplotě a pomalu. Není nic neobvyklého, že se takové kusy masa grilují i více jak 10 hodin, samozřejmě za přítomnosti kouře a ideálně při teplotě 110°C (225°F).

V nabídce máme grily Smoky Fun pro domácí použití, ale i grily profesionální pro cateringové účely. Velkou část spokojených vlastníků grilů Smoky Fun tvoří provozovatelé restaurací, kde je gril i lákavou podívanou pro jejich hosty.

Všechny modely Smoky Fun jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a tak Vám na ně můžeme dát záruku 5 let na funkčnost a prohoření materiálu.

Díky své pevné konstrukci a kvalitnímu designu je Smoky Fun i poutavou ozdobou, která dodá vaší zahradní grilovací party atmosféru pravého amerického ranče.

Smoky Fun nabízí vysokou kvalitu a efektivní přípravu pokrmů, kdy je možné topit jak dřevěným uhlím, tak hlavně dřevem, což je velmi ekonomické a tak vás několikahodinový provoz grilu Smoky Fun nestojí tolik jako při grilování v jiných grilech. Zkušení grilmasteři z USA doporučují topit dřevěným uhlím a kouř vytvářet přihazováním špalíků dřeva - např. hickory nebo mesquite. V Čechách můžete použít dřevo ovocných stromů nebo buk a olši.

Obsluha Smoky Fun je velice jednoduchá. Oheň se zakládá ve spalovací komoře. Pomocí regulačních klapky na spalovací komoře a na komíně a zároveň i množstvím dřeva regulujeme teplotu v grilovací komoře, kterou nám ukazuje teploměr umístěný na víku grilu Smoky Fun.

popis-grilu-CZE

 

Horký vzduch proudí ze spalovací komory do grilovací komory. Se vzdáleností od spalovací komory klesá teplota.


Velkou výhodou Smoky Fun je mnoho způsobů přípravy potravin, které Vám umožní: 

  • nepřímé grilování: griluje se v grilovací komoře Smoky Fun při teplotě 160-220°C
  • barbecue: grilování ve Smoky Fun při nízké teplotě. Jedná se o stejný způsob jako při nepřímém grilování, ale při nižší teplotě, 110-160°C. Grilované potraviny zůstanou šťavnaté a různými druhy dřeva můžete ovlivnit chuť grilovaných pokrmů. V USA se takto grilují velké kusy masa nebo žeber a to několik hodin (i více, jak 10)
  • pečení: na dobře rozpáleném dřevě při teplotě 180-240°C můžete v grilovací komoře péct v litinovém hrnci nebo pánvi 
  • uzení: stejný postup jako při nepřímém grilování s tím, že všechny vzduchové klapky jsou uzavřené. Teplota 60-90°C. Aromatickým dřevem můžete ovlivnit chuť uzených pokrmů.
  • vaření: další výhodou našeho grilu Smoky Fun je, že na varné desce nad spalovací komorou můžete i vařit nebo uchovávat pokrmy teplé. Vařit můžete např. přílohy jako vejce, slaninu, omáčky nebo oblíbenou kávu.
  • přímé grilování: grilujeme v palivové komoře pouze na žáru uhlíků.

Dalšími výhodami grilu Smoky Fun jsou: 

  • dlouhá životnost Smoky Fun (silnostěnná ocel, nerezové rošty, povrchová úprava moderními nátěrovými hmotami, které odolávají teplotám až 800°C)
  • topení dřevem (u některých modelů dřevěným uhlím)
  • volbou druhu dřeva můžete ovlivnit chuť pokrmů 
  • tuk nekape do prostoru ohniště, ale je odváděn ven do nádobky, která je z boční strany grilu
  • nedochází k připalování a pálení tuku
  • rošty lze nahradit kamennou deskou (dodáváme jako příslušenství) na přípravu steaků, chleba nebo pizzy

 

6 položek celkem
Plachta na Smoky Fun Big Chief
Doprava zdarma
9 350 Kč
Kód: S01.204
Rozvážka tepla k Smoky Fun Big Chief a Party Wagon
1 380 Kč
Kód: S01.445
Kyblíček na odkapávání tuku ke grilům Smoky Fun Kód: S01.230
Malé ramínko k 16´´ grilům Smoky Fun
390 Kč
Kód: S02.349
Gril na dřevo Smoky Fun Tradition 5
Tip Doprava zdarma
31 800 Kč
Kód: S01.110

Stránka 1 z 1 - 6 položek celkem

100 %