Huli-Huli kuřecí křídla [VIDEO]

Video recept: Havajská kuřecí křídla Huli-Huli

Další ze skvělých receptů na oblíbená kuřecí křídla, tentokrát z americké Havaje. V receptu najdete spoustu chuťově výrazných ingrediencí, jako je zázvor nebo ananasová šťáva. Celé kouzlo spočívá v omáčce, kterou použijeme jako marinádu i na potírání křídel během grilování. Tento exotický zážitek si prostě nemůžete nechat ujít!

Budeme grilovat v mém oblíbeném Weber Smokey Mountain, který je skvělý nejen na barbecue, ale také umožňuje snadné grilování přímou metodou na střední teplotu.

 

 

Suroviny 

kuřecí křídla
ananas nakrájený na kolečka
3 dl ananasové šťávy
3 dl kuřecího vývaru
1,5 dl sójové omáčky
1,5 dl kečupu
1,5 dl rýžového octa
3 lžíce třtinového cukru
4 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce Worcestershire omáčky
1 lžička sezamového oleje
2 lžičky Sriracha omáčky
4 prolisované stroužky česneku

 

Grilovací potřeby

Gril na dřevěné uhlí
Špízy na grilování
Grilovací kleště
Vpichový teploměr Thermapen ONE

 

Podobné recepty

Pálivá kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Kuřecí křídla Buffalo

 

  1. Příprava masa

    Z křídel uřízneme koncové letky a oddělíme jednotlivé části. Křídla můžeme také jemně naříznout, aby se do masa dobře dostala marináda.

    huli huli kureci kridla 01

  2. Příprava omáčky

    Připravíme si omáčku: Kuřecí vývar smícháme s ananasovou šťávou, sójovou omáčkou, rýžovým octem, kečupem a promícháme. Dále přidáme nastrouhaný zázvor, sezamový olej, lisovaný česnek, třtinový cukr, Worcestershire omáčku a omáčku Sriracha. Všechno dobře promícháme metličkou a v rendlíku přibližně 10 minut povaříme a zredukujeme.

    huli huli kureci kridla 03

    Část omáčky odložíme stranou na potírání a zbytkem přelijeme kuřecí křídla, která necháme aspoň 4 hodiny marinovat v lednici.

  3. Příprava grilu

    Křídla lehce osušíme a necháme okapat na mřížce.

    Pro použití přímé metody z grilu Weber Smokey Mountain odstraníme deflektor. Vzdálenost mezi topeništěm a samotným grilovacím roštem je asi 60 cm, což umožňuje přímé grilování, ale při středně vysoké teplotě.

    huli huli kureci kridla 05

    Abychom zabránili přichytávání masa, potřeme grilovací rošt slabou vrstvou oleje. Všechny průduchy grilu zůstávají otevřené, což umožňuje maximální proudění vzduchu. Teplota grilování je asi 180 °C.

  4. Grilování masa

    Křídla grilujeme asi 10 minut, poté je otočíme a potřeme zbylou omáčkou. Takto opakujeme po 10 minutách, dokud není maso hotové – z mojí zkušenosti to trvá asi 45 minut. Cílovou teplotu 88 °C zkontrolujeme vpichovým teploměrem.

    huli huli kureci kridla 09

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %