Grilovaná kuřecí křídla Buffalo [VIDEO]

Video recept: Kuřecí Buffalo křídla grilovaná v kotlovém grilu Weber Performer

Buffalo křídla jsou v americké kuchyni neobalovaná kuřecí křídla (rozdělená na 2 části a bez koncových letek), která jsou obvykle fritovaná (smažená) a poté obalená v pálivé omáčce na bázi octa a kajenského pepře s vmíchaným rozpuštěným máslem. Tradičně se podávají teplá spolu s celerovými (řapíkatý) a mrkvovými tyčinkami, dipem ze sýra s modrou plísní nebo „ranch“ dresingem (dresing charakteristický pro USA).

Buffalo křídla získala popularitu ve Spojených státech i v zahraničí, přičemž některé severoamerické restaurační řetězce je uvádějí jako hlavní položku menu. Buffalo křídla jsou pojmenována po americkém městě Buffalo, kde byla poprvé připravena a nemají tedy žádnou souvislost s bizonem. Často na ně narazíte pod názvem „hot wings“.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %