Barbecue fazole [VIDEO]

Videorecept: Zapečené barbecue fazole

Fazole zapečené v grilu jsou tradiční přílohou k hovězímu hrudí nebo žebrům, ale dobře poslouží i jako vegetariánský hlavní chod. Postup je úplně triviální a chuť skvělá – však posuďte sami.

Fazole budeme zapékat v keramickém grilu Big Green Egg, kdy využijeme i možnost do grilu postavit litinovou pánev.

Suroviny 

nakládané fazole (minimálně 2 barvy)
chilli floky
tekutý kouř
worchester omáčka
BBQ omáčka
anglická slanina
cibule
česnek
sůl
pepř

  

Grilovací potřeby

Litinová pánev Lodge
Tekutý kouř
BBQ omáčka Sweet Baby Ray´s Honey Chipotle

 

Podobné recepty

Grilovaná dýně
Grilovaná rajčata
Grilovaná zelenina

 

  1. Dochucení fazolí

    V míse smícháme bílé a červené fazole, osolíme, opepříme. Přidáme chilli floky a trochu tekutého kouře, který dodá lákavé aroma, stačí několik kapek.

    Přidáme worcester a oblíbenou grilovací omáčku – tou rozhodně nešetříme. Všechno promícháme a případně dokořeníme podle chuti.

  2. Grilování fazolí

    Do grilu umístíme litinovou pánev, ve které rozehřejeme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli a anglickou slaninu. Přidáme česnek, promícháme a na takto připravený základ nalijeme fazole a promícháme.

    Z grilu vyjmeme pánvičku a naopak vložíme deflektor pro nepřímé grilování. Potom vrátíme pánev na rošt grilu a fazole pečeme na teplotu přibližně 160 - 170 °C asi hodinu, dokud se neodpaří většina tekutiny.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %