Videorecept: Zapečené barbecue fazole
Fazole zapečené v grilu jsou tradiční přílohou k hovězímu hrudí nebo žebrům, ale dobře poslouží i jako vegetariánský hlavní chod. Postup je úplně triviální a chuť skvělá – však posuďte sami.
Fazole budeme zapékat v keramickém grilu Big Green Egg, kdy využijeme i možnost do grilu postavit litinovou pánev.
Suroviny
nakládané fazole (minimálně 2 barvy) |
chilli floky |
tekutý kouř |
worchester omáčka |
BBQ omáčka |
anglická slanina |
cibule |
česnek |
sůl |
pepř |
Grilovací potřeby
Litinová pánev Lodge |
Tekutý kouř |
BBQ omáčka Sweet Baby Ray´s Honey Chipotle |
Podobné recepty
Grilovaná dýně |
Grilovaná rajčata |
Grilovaná zelenina |
-
Dochucení fazolí
V míse smícháme bílé a červené fazole, osolíme, opepříme. Přidáme chilli floky a trochu tekutého kouře, který dodá lákavé aroma, stačí několik kapek.
Přidáme worcester a oblíbenou grilovací omáčku – tou rozhodně nešetříme. Všechno promícháme a případně dokořeníme podle chuti.
-
Grilování fazolí
Do grilu umístíme litinovou pánev, ve které rozehřejeme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli a anglickou slaninu. Přidáme česnek, promícháme a na takto připravený základ nalijeme fazole a promícháme.
Z grilu vyjmeme pánvičku a naopak vložíme deflektor pro nepřímé grilování. Potom vrátíme pánev na rošt grilu a fazole pečeme na teplotu přibližně 160 - 170 °C asi hodinu, dokud se neodpaří většina tekutiny.