Zauzené kuře na pivní plechovce

Pokud máte gril s víkem, můžete si připravit americkou klasiku Beer-Can-Chicken neboli kuře na plechovce piva. Můžete použít samozřejmě jakoukoli jinou aromatickou tekutinu jako např. víno, jablečný cidr nebo mošt, saké, apod.

 

Grilovací potřeby 

Souprava na grilování kuřete (Beer-Can-Chicken)
Tepelně izolované rukavice
Směs dřevěných lupínků k uzení drůbežího masa
Vstřikovač marinády
Grilovací koření - Country BBQ, 150g
Dřevěné uhlí GASTRO 10kg

 

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty
Kuře grilované na plechovce piva
Grilované kuře s bylinkovým máslem
Grilované kuřecí čtvrtky v pivní marinádě

Kuře na plechovce nejen atraktivně vypadá, ale i dobře chutná. Pro jeho přípravu budete potřebovat nějaký stojan na kuře (lze grilovat i bez stojanu, ale kuře má pak menší stabilitu a hrozí riziko přepadnutí kuřete i s plechovkou během grilování), vstřikovač marinády a lupínky k zauzení. Samozřejmě i nějaké dobré grilovací koření, např. Country BBQ.

Celý postup jsem názorně předvádím v následujícím videoreceptu. Pro zvýšení odpařujícího se mnnožství piva, můžete plechovku s pivem před grilování nahřát a teprve na takto nahřátou plechovku s již unikajícími parami a aroma piva kuře posadit.

[doba-pripravy="90 minut"]

100%