Flank steak na grilu

V posledních letech velmi oblíbený flank steak a recept, jak na něj.

Flank steak jsem koupil chlazený v Makru za cca 360kč/1kg. Byl to Angus z Irska. V balení byly 2 steaky po cca 750g. Na flank steak musíte použít jeden fígl a to vytvořit nožem na povrchu steaku mřížku (ale jen pár milimetrů do masa), aby se vám steak "nekroutil".

full_src_flank_steak

Flank steak dobře okořeňte čerstvě nadrceným pepřem.

Grilujte v grilu s víkem. Já griluji na grilu Weber 57cm. Nezapomeňte použít kvalitní palivo - vysoká teplota je podmínkou! Grilovací rošt očistěte kartáčem a namastěte obyčejným slunečnicovým olejem. Grilujte pod zaklopeným víkem 4-5minut z každé strany a pak nechte steak odležet v alobalu 5 minut.(Kdo by si nebyl jistý s mírou propečení, může použít náš steakový teploměr) Šťáva se uvolní ze středu masa a steak pak bude šťavnatý a upravený medium. Nakonec flank steak posolte drcenou hrubozrnou mořskou solí.

K flank steaku si připravte vaši oblíbenou BBQ omáčku nebo můžete použít tu naši nejlepší - Steaková omáčka od Stevena Raichlena a nějaké pečivo. Tak si vychutnáte jedinečnou chuť tohoto skvělého masa.

Podařilo se mi natočit mobilem (mobil v jedné ruce, v druhé kleště) 2 krátká "flank steak videa", tak neváhejte a koukněte na to.

 

 

100%