Video recept: Grilovaný flank steak v kotlovém grilu Weber
Flank steak patří k těm nejlepším druhům masa, ze kterého můžete připravit steak. Jedná se o hovězí pupek, který má jemné mramorování a díky tomu, že je vysoký jen pár centimetrů, je jeho příprava opravdu blesková. Vždycky ho podáváme nakrájený přes vlákna na tenké plátky – a tuhle dokonalou lahůdku skvěle doplní tradiční chimichurri omáčka.
Flank steak budeme grilovat přímou metodou v kotlovém grilu Weber Performer.
Ingredience:
| Flank steak | 
| Steakové koření Mistr Grilu Steak America bez soli | 
| Gourmet sůl Mistro grilu Chipotle | 
Chimichurri omáčka:
| Hladkolistá petržel | 
| Vinný ocet | 
| Voda | 
| Olivový olej | 
| Cibule | 
| Česnek | 
| Oregano | 
| Sůl | 
| Pepř | 
| Chilli floky (vločky) | 
Grilovací potřeby
| Steakové koření Mistr Grilu Steak America bez soli | 
| Gourmet sůl Mistr grilu Chipotle | 
| Vpichový teploměr | 
Podobné recepty
| Mletý jehněčí šiškebab | 
| Steaky ze svíčkové | 
| Tomahawk steak | 
- 
Příprava chimichurri omáčky
Základem je hladkolistá petržel, se kterou opravdu nemusíme nešetřit. Rozmixujeme ji nahrubo společně se stroužky česneku. Přidáme cibuli, sušené oregano, sůl, pepř, chilli floky, vinný ocet a vodu. Opět krátce promixujeme. Do rozmixované směsi přidáme olivový olej a ještě několika pulzy promícháme.

Před podáváním omáčku necháme ještě pár hodin odležet.
Pokud zrovna nemáte po ruce všechny potřebné ingredience k přípravě omáčky, můžete využít kořenící směs Don Marco's Chimichurri a máte to skoro bez práce.
 - 
Příprava steaku
Příprava samotného steaku je velmi jednoduchá. Povrch masa mírně navlhčíme olejem. Potom maso okořeníme směsí Mistr Grilu Steak America bez soli z obou stran.

 - 
Grilování steaku
Flank steak grilujeme na vysokou teplotu přímou metodou z každé strany za použití poklopu. Vnitřní teplota masa by měla dosáhnout přibližně 56 °C – snadno ji zjistíme pomocí vpichového teploměru.

Steak přikryjeme alobalem a necháme ještě 3 – 4 minuty dojit, aby se šťáva hezky rovnoměrně rozprostřela.
 - 
Servírování
Maso solíme až na talíři – my jsme použili ochucenou Chipotle Gourmet sůl, která navíc dodá trochu štiplavosti. Plátky masa ještě přelijeme chimichurri omáčkou.
No a rozhodně nezapomeňte ani na sklenku skvělého červeného vína – třeba lahodný izraelský Pinot Noir.

 





