Yaxell HANA Santoku nůž 16,5 cm
Kód: 34801Související produkty
Detailní popis produktu
Santoku nůž je zmenšenou verzí klasického santoku. Díky kratší čepeli je nůž obratnější a nevyžaduje velkou zručnost. Santoku znamená v japonštině 3 ctnosti - maso, ryby, zelenina. Malý nůž santoku je univerzální nůž, který je schopný si prvotřídně poradit s krájením menších kusů masa, filetováním ryb i krájením zeleniny.
Vynikající čepel z oceli MOVAX
Středovou ocelí nožů HANA je jádro vyrobené z prvotřídní japonské nerezové oceli MOVAX, která je známá svou výjimečnou odolností a schopností udržet ostrost. Ocel MOVAX, složená z chromu, molybdenu a vanadu, dosahuje tvrdosti 58 HRC, což zajišťuje mimořádnou životnost čepele. Nože HANA využívají metodu výroby známou jako San Mai, při které jsou použity tři vrstvy oceli. Středová vrstva oceli MOVAX je z obou stran obklopena vrstvou vysoce kvalitní nerezové oceli, která je velmi houževnatá a funguje jako "arrestor" mikrotrhlinek vznikajících ve tvrdé středové oceli. Tím je čepel maximálně odolná proti ztrátě ostří a snižuje se riziko vylomení.
Luxusní rukojeť z dřeva Pakka
Rukojeť nožů HANA je navržena tak, aby byla nejen esteticky přitažlivá, ale také funkční. Prémiově vypadající rukojeť ve tvaru osmiúhelníku je vyrobena z tmavě hnědého dřeva Pakka, které dosahuje dokonalého vyvážení a optimálního ovládání. Tento tradiční japonský design zajišťuje velmi pohodlnou manipulaci, což oceníte při každém použití.
Ideální volba pro váš první japonský nůž
Řada HANA je ideální pro všechny, kteří chtějí zažít kvalitu japonských nožů Yaxell, aniž by museli utratit vysokou částku. Nože HANA jsou výrazně levnější než japonské nože z vrstvené damaškové oceli, což z nich dělá skvělou volbu pro začátečníky i zkušené kuchaře, kteří hledají vysoce kvalitní a cenově dostupné řešení.
Dokonalý řezný výkon a tradiční japonský vzhled
Japonské kuchyňské nože Hana jsou vyráběny ručně v Seki, městě s bohatou historií výroby japonských mečů a později také japonských nožů. Seki je srdcem japonského nožířského průmyslu a celé nožířské tradice. Podobně jako japonské samurajské meče mají i nože HANA na svém ručně broušeném ostří hamon (vzor na čepeli nože způsobený kalením), což přidává na jejich autenticitě a kráse. Přidejte do své kuchyně kousek japonské tradice a mistrovství s noži HANA.
Doporučené použití a péče o japonské nože Yaxell:
- Japonské nože Yaxell používejte pouze na krájecím prkénku (doporučujeme speciální japonské prkénko HASEGAWA)
- Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.
- Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
- Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou utěrkou.
- Nože nemyjte v myčce na nádobí.
- Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
Balení:
- Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Japonské kuchyňské nože |
|---|---|
| Záruka: | 20 let |
| EAN: | 4984909348011 |
| Délka čepele: | 16,5 cm |
| Značky: | Yaxell |
| Počet vrstev oceli: | 3 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.