Kapr na grilu [VIDEO]

Video recept: Grilovaný kapr v elektrickém grilu Weber Q

Mnozí z nás znají kapra jenom smaženého v trojobalu a servírovaného ke štědrovečerní večeři. Jestli se ale chcete přesvědčit, že tato tradiční česká ryba stojí opravdu za to, pak musíte vyzkoušet tento jednoduchý recept. O skvělou chuť se postarají různé druhy marinád a díky modernímu grilu máte za pár minut hotové lehké a lahodné jídlo – a nejen na Vánoce.

Pro grilování kapra použijeme elektrický přenosný gril Weber Q, který je pro krátké grilování naprosto ideální – a na ryby nepoužívám skoro nic jiného.

 

Suroviny 

kapr
grilovací koření
česnek
olivový olej
pepř
sůl

 

Grilovací potřeby

Středozemní koření Mistr Grilu
Obracečka na rybu
Vpichový teploměr Thermapen ONE

Podobné recepty

Brazilské krevetové špízy
Grilované makrely
Zauzený losos v grilu

 

  1. Porcování masa

    Kapra nakrájíme na podkovy o tloušťce asi 2 cm. Tento tvar nejen dobře vypadá, ale také se snadno koření.

  2. Příprava marinád

    Připravíme si dvě marinády:

    1. Středozemní koření od Mistra grilu den předem naložíme do olivového oleje, aby se dobře uvolnila chuť.
    2. V misce smícháme lisovaný česnek, olivový olej, sůl a pepř.

    Kapra naložíme do vybrané marinády a necháme odležet asi 2 hodiny v lednici.

  3. Grilování masa

    Rozpálíme gril a podkovy grilujeme z každé strany asi 3 minuty. Vpichovým teploměrem ověříme vnitřní teplotu – minimální bezpečná teplota je u ryb 63 °C.

    Kapra jsme marinovali v oleji, takže by se neměl přichytávat k roštu. Pro snadnější sundávání ryb doporučujeme použít širší obracečku na ryby.

  4. Servírování

    Grilovaného kapra servírujeme s vídeňským bramborovým salátem. A nezapomeňte, že k rybě se skvěle hodí dobré bílé víno.

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %