Video recept: Grilovaná vepřová panenka "mojo" v keramickém grilu Big Green Egg
Vyzkoušejte si ugrilovat vepřovou panenku marinovanou v kubánské pikantní marinádě mojo, připravené z osmahnutého česneku, limetové šťávy a římského kmínu. Jako přílohu jsme připravili pečené batáty.
Suroviny
| Vepřová panenka 1-2 kusy celkem do 1 kg |
| 1/2 hrnku olivového oleje |
| 8 stroužků česneku nakrájených na plátky |
| 1 lžička mletého římského kmínu |
| 1/3 hrnku limetkové šťávy |
| 1/3 hrnku pomerančové šťávy |
| 1 1/2 lžičky soli |
| 1/2 lžičky mletého černého pepře |
| 1/2 lžičky oregana |
| 1/4 hrnku nakrájené natě koriandru |
| cibule nakrájená na plátky |
| 1 oloupaný a nakrájený pomeranč na ozdobu |
Grilovací potřeby
| Vpichový teploměr nebo termosonda |
Podobné recepty
Postup:
-
Připravíme si marinádu "mojo"
V rendlíku na olivovém oleji mírně opečeme plátky česneku, až opravdu je lehce zhnědnou. Během opékání přidáme římský kmín. Přidáme pomerančovou a limetkovou šťávu, vodu, sůl, pepř a oregano a přivedeme k varu. Necháme ji pak na mírném plameni provařovat. Marinádu ochutnejte a podle chuti dokořeňte. Pak nechte marinádu vychladnout a vmíchejte do ní koriandrovou nať.
-
Dáme vepřovou panenku marinovat






