Podlehněte domácímu uzení s udírnami Bradley

Kdo by nemiloval dokonale jemné a šťavnaté maso s typickou uzenou chutí. Kvalita kupovaného uzeného bývá často ale nevalná a dosáhnout perfektního výsledku v domácích podmínkách není jen tak. Při uzení musíte udržet stabilní teplotu a zároveň zabránit tomu, aby se dřevo změnilo v popel. A to znamená celý proces nepřetržitě kontrolovat. S automatickými udírnami Bradley je ale vše jinak. Seznamte se s pomocníkem, který připraví perfektní kus uzeného přímo u vás doma.
 V automatické udírně Bradley připravíte delikátní uzené maso v domácích podmínkách
V automatické udírně Bradley připravíte delikátní uzené maso v domácích podmínkách

Příběh udíren Bradley

Všechno začalo v Kanadě, kde místní uzenář požádal rybáře, aby ho naučil chytat lososy. Na oplátku mu ukázal, jak lososa perfektně vyudit, a rybář této lahodné chuti naprosto propadl. Začal proto vymýšlet způsoby, jak udit jednodušeji, aby nemusel na celý proces neustále dohlížet. Po sérii pokusů a omylů sestavil automatickou udírnu, kterou si oblíbili profesionální kuchaři i amatérští nadšenci z celého světa.

Jak udírna funguje

Udírna Bradley je vlastně taková izolovaná „trouba“. Její speciálně navržený systém automaticky generuje trvalý tok čistého kouře, a to pomocí dřevěné briketky. Tato unikátní briketka produkuje chladný kouř, který je čtyřikrát čistší než u klasického hořícího dřeva. Do jídla se tak uvolňuje pouze čisté kouřové aroma bez nežádoucích příměsí. Briketky jsou spalovány při takové teplotě, aby nikdy nezačaly hořet, ale pouze hezky pomalu doutnaly.

Součástí udírny je generátor kouře, který si briketky jednu po druhé samostatně podává a rozžhavuje. Nemusíte se tak vůbec o nic starat. Jedna dřevěná briketka produkuje kouř po dobu asi dvaceti minut. Na tři hodiny uzení, během kterých připravíte například neodolatelného zauzeného lososa, jich tak spotřebujete celkem devět.

Rozdíl v chuti oproti kupovanému uzenému je přitom neporovnatelný. Díky perfektně kontrolovanému procesu přípravy vás čeká naprosto delikátní požitek.

 Udírna produkuje stabilní tok čistého kouře a udržuje stálou teplotu
Udírna produkuje stabilní tok čistého kouře a udržuje stálou teplotu

Co byste o udírně měli vědět

V naší nabídce najdete šest různých modelů udíren. Všechny mají maximálně 26 kg a rozměry do 43 × 37 × 100 cm, udírnu tak můžete bez problému přenést na jakékoliv místo se zdrojem elektřiny. Kvůli vývodu kouře musí být udírna venku, pohodlně se vám ale vejde i na větší balkon. Nemusíte se přitom bát, že byste kouřem obtěžovali sousedy, je ho jen velmi málo. Provozní teplota udíren je do 120 °C a s adaptérem studeného kouře můžete udit i při teplotách nižších než 30 °C.

Naši zákazníci i my v týmu jsme si nejvíce oblíbili udírnu Bradley Smoker 4 Digital. Tento model umožňuje samostatně nastavit teplotu uvnitř udírny, dobu generování tepla a dobu generování kouře. Na digitálním displeji tak třeba zadáte, aby udírna běžela po dobu devíti hodin s teplotou 70 °C a po dobu šesti hodin generovala kouř. Až se pak vrátíte z rybaření nebo třeba projížďky na kole, můžete podávat neodolatelné uzené přesně tak, jak ho máte rádi.

Potřebovali byste poradit s výběrem té správné udírny? Neváhejte se na nás obrátit.

Kontaktovat Grilování.cz

100%