Sada mlýnku Peugeot Paris a černého Kampotského pepře

Kód: SADA_005
Značka: La Plantation
1 190 Kč 983,47 Kč bez DPH
Vyprodáno

Detailní informace

Detailní popis produktu

S naší dárkovou sadou potěšíte každého - milovníky gastronomie, grilování nebo jen příležitostné kuchaře. V sadě naleznete kvalitní mlýnek s nastavitelným mechanismem hrubosti mletí a 50 g černého Kampotského pepře.

Elegantní papírová krabička

Odbornice s praxí přes 25 let v oboru výroby dárkových krabic pro nás připravily tyto designové krabičky v nádherné barvě s průhledovým víčkem na vrchu. Krabička je z papíru a vrchní průhledové víčko z recyklovatelného plastu - po použití lze tedy dárkovou krabičku plně recyklovat. Jedná se o pohledově elegantní řešení v přijatelné cenové úrovni pro zákazníka s ohledem na životní prostředí.

Mlýnek Peugeot Paris s mechanismem U'Select

Touto volbou zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Dlouhodobě je tento mlýnek nejen ikonou co se týče tvaru ale i kvality. Již mnoho nezávislých testů na mezinárodní úrovni hodnotí tento model mlýnku jak nejlepší na trhu, navíc s poskytovanou doživotní zárukou na mechanismus. Mechanismus U'Select je praktickým řešením, kdy si pootočením spodního límce mlýnku zvolíte hrubost mletí, která se pak již nedopatřením nezmění. Mele stejnoměrně a velice dobře i velká zrníčka Kampotského pepře. Velikost mlýnku 18cm je ideální kompromis mezi malými mlýnky na stůl a velkým mlýnkem do kuchyně - lze jej tedy použít jak při servírování na stole tak při vaření. Díky elegantnímu nadčasovému tvaru se stane designovým prvkem každé klasické nebo i moderní kuchyně. Mlýnek je z přírodního dřeva.

Kampotský pepř černý

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí - červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká nejvyšší intenzitou ale zároveň velice delikátním aroma které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Kromě klasické podoby je dostupný rovněž jako unikátní fermentovaný pepř.

Jak vzniká Kampotský pepř?

Od února probíhá po dobu následujících třech měsíců intenzivní sklizeň. Stabilní tým zaměstnanců farmy je posílen o denní pracovníky, kteří pomáhají se sklizní, rostlinu od rostliny, klas od klasu, kuličku po kuličce. Pouze klasy s pepřem krásně sytě zelené barvy jsou sklizeny a předány dále do procesu zpracování na farmě. Zbývající klasy pepře zůstávají stále na rostlině a čekají na svůj okamžik při dalším kole sklizně.

Sklizeň je zpracována ještě v den sběru, tak aby byla zachována maximální kvalita. Klasy pepře jsou otrhány, pak jsou zrníčka pepře tříděna, myta a dále zpracována. Sušení na slunci trvá obvykle 2-3 dny, během kterých pepř změní barvu na černou. Během této doby se také mění chuť a aroma pepře, charakteristické vlastnosti Kampotského pepře. 

Po usušení jsou jednotlivá zrnka tříděna ručně a kuličku po kuličce hodnocena co do barvy, velikosti a neporušenosti zrna. Pouze zrnka pepře splňující přísná kritéria PGI mohou opustit region Kampot s označením Kampot pepper. Jedním z kritérií je velikost - pouze zrnka o velikosti minimálně 4mm s nádhernou tmavě černou barvou mohou pokračovat ve zpracování dále.

Použití černého Kampotského pepře:

Vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček a polévek.

Každé balení obsahuje pouze 100% organickou kvalitu toho nejlepšího Kampotského černého pepře, ručně zpracovaného, sluncem sušeného a ještě na farmě zavakuovaného. Pokud chcete jeho kvalitu uchovat co nejdéle, skladujte jej ve skle na temném místě.

Každé balení má zavakuovaný obsah který je bez kontaktu s vnějším prostředím od chvíle usušení na farmě až po okamžik kdy se jej rozhodnete použít - zachovává tedy maximální možnou kvalitu pepře, jeho chuť i aroma. Nemusíte se tedy přespříliš obávat skladování uzavřených balení, po otevření skladujte nejlépe na tmavém, suchém a chladném místě ve skle. Pro nejlepší zážitek doporučujeme čerstvě mletý pepř.

black-kampot-pepper

Kde se pěstuje Kampotský pepř La Plantation?

Do České republiky se dováží tento nejkvalitnější pravý Kampotský pepř z Kambodži, dodavatelem je farma La Plantation. Nathalie Chaboche a Guy Porré jsou autory jedinečného projektu La Plantation zaměřeného na Kampotský pepř a další koření v organické kvalitě v Kambodži. Díky tomuto projektu máte možnost provonět svoji kuchyni tím nejkvalitnějším pepřem v nejlepší světové kvalitě s certifikací původu PGI a Fair Trade. Součástí projektu je podpora rozvoje pěstování pepře v regionu, pomoc menším farmářům s uplatněním jejich produktů na trhu ale také samostatný projekt Les Écoles De La Plantation - podpora místní školy a vzdělání místních dětí - investice do budoucnosti celého regionu.

Produkty La Plantation si již získaly přízeň mnoha Michelinských šéfkuchařů a jsou držiteli několika prestižních ocenění!

Doplňkové parametry

Kategorie: Kampotský pepř La Plantation
Značky: La Plantation

La Plantation Kampotský pepř černý 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
×

Splátková kalkulačka ESSOX

100 %