La Plantation
Kampotský pepř – koření, které okouzlilo michelinské kuchaře z celého světa
Kampotský pepř je proslulý svou kvalitou a unikátní chutí, díky které si už ve 20. století vydobyl své místo v nejlepších francouzských kuchyních. Jeho obliba neklesá ani dnes, kdy na něj nedají dopustit šéfkuchaři nejvyhledávanějších michelinských restaurací. Kde se vzal, čím je tak unikátní a jaká je vize projektu La Plantation, který je v současnosti jedním z producentů nejlepšího kampotského pepře na světě?
Pepř mnoha chutí
Kampotský pepř je k dispozici v mnoha variantách. Zmíníme tedy alespoň některé z nich. Za pozornost určitě stojí dehydrovaný zelený pepř, který těsně po sklizni a ručním třídění zrnek projde procesem dehydratace. Zrníčka jsou tak zbavena vlhkosti, zachovávají si ovšem svou chuť, barvu a vůni. Výsledkem je produkt, který ve světě nemá obdoby.
Podobně unikátní je i pepř fermentovaný mořskou solí. Ten si zachovává takovou čerstvost a aroma, jaké u jiného pepře nenajdete. A takto bychom mohli pokračovat. Třeba černý kampotský pepř je na první pohled podobný tomu, který jistě najdete i u sebe doma v kuchyni. Překvapí ovšem svou chutí s jemným mátovým aromatem. Dalším exkluzivním kořením je červený pepř se zajímavou ovocnou chutí, který patří k tomu nejlepšímu, co oblast Kampot nabízí.
Z Kambodži na evropský stůl
Domovinou kampotského pepře je provincie Kampot v jižní Kambodži. Jeho slavnou éru, která vrcholila na počátku 20. století, přerušila občanská válka Rudých Khmérů, která uzavřela hranice země a zastavila produkci pepře. Po roce 2005 naštěstí došlo k obnovení plantáží a zahájení vývozu do zahraničí. I dnes si tak můžeme vychutnávat intenzivní chuť ručně sbíraných, tříděných a na slunci sušených zrnek, která jsou navíc pěstovaná bez jakýchkoli pesticidů a chemických hnojiv.
La Plantation – rodinný projekt s obrovskými cíli
Jedním z producentů toho nejlepšího kampotského pepře je rodinná farma La Plantation, která vznikla v roce 2013. Už pátá generace farmářů dnes v regionu Kampot pěstuje několik druhů koření, u kterého klade důraz především na zachování původní chuti. To všechno v souladu s kambodžskými tradicemi a úctou k přírodě i místní venkovské komunitě.
Farmáři se s maximální péčí starají o každou rostlinku – od ručního výběru zrnek přes odbornou péči v den sklizně až po kontrolu koření před jeho cestou do vaší kuchyně. V La Plantation ovšem nezapomínají ani na modernizace a neustálý vývoj. Cílem je hledat nové chutě, způsoby a možnosti, díky kterým světu nabídnou to nejlepší, co kambodžská příroda nabízí.
Důkazem, že se všechny cíle daří naplňovat, je certifikát „Producteur Artisan de Qualité“, který projektu udělila prestižní francouzská Collège Culinaire de France. Značka La Plantation je tak skutečnou zárukou, že se vám do ruky dostává jen to nejkvalitnější a nejčerstvější koření. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte kampotský pepř, který chutná jako žádný jiný.
Chci ochutnat kampotský pepř
Degustační sada pro milovníky gastronomie, Kampotského pepře, špičkových koření a výjimečně úžasných chutí! Výběr čtyř...
Stránka 1 z 2 - 17 položek celkem