+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-16h

Stubb´s

Grilovací omáčky Stubb´s – americká klasika z Texasu.

Stubb se narodil 7. března 1931 v Navasotě, malém městě u texaské řeky Brazos jako jeden ze 12 dětí baptistického kněze a jeho ženy. Někdo říká, že Stubb zdědil lásku k vaření po svém otci, který při gospelech své kongregaci rozdával barbecue. Stubb vzpomíná na náboženská setkání, po kterých následovala večeře, na kterou každý něco přinesl: hovězí, vepřové, dokonce i mývala nebo vačici. Když byl ještě malý kluk, přestěhovala se Stubb s rodinou na farmu blízko Lubbocku. Stubb strávil většinu svého mládí sběrem bavlny.

Stubbova vojenská služba

Mnoho lidí říká, že to byla právě armáda Spojených států, která ze Stubba udělal opravdového kuchaře. Stubb vstoupil do armády a byl přidělen k 96. dělostřeleckému praporu u jedné z posledních africko-amerických jednotek, kde sloužil jako dělostřelec a řidič tanku v korejské válce. Stubb sloužil své jednotce a své zemi se ctí a za své nasazení získal dvě purpurová srdce. Stubb byl převelen jako seržant jídelny. Jeho kuchyně byla tak populární, že se mnozí důstojníci snažili Stubba převelet ke svým jednotkám. Svým způsobem byla Stubbova vojenská jídelna prvním ztělesněním jeho restaurace Bar-B-Q. kromě toho, že podávala skvělá jídla, Stubb také přehrával populární desky a pouštěl je do rozhlasu, aby je mohli slyšet i jeho kamarádi. Jeho kuchařské postupy byly originální. Stubb vždycky hned po ránu smažil cibulku, aby se její vůně vznášela nad táborem a všem nabudila chuťové buňky. Jendou si pro "vojenské účely" zabral ovocné želé, ze kterého chtěl pro vojáky vyrobit něco na způsob zmrzliny. Byl znám tím, že chili připravoval na rozpálené trubce výfuku od tanku. Zatímco si vojáci pochutnávali na Stubbově jídle, naslouchali jeho historkám o Texasu a jejich vlastní domov se jim zdál být o kousek blíž.

 

 

Stubbova BBQ

Stubb byl čestně propuštěn z vojenské služby v roce 1967. Byl oceněn purpurovým srdcem a vrátil se do Lubbocku. Jeho zdraví mu nedovolovalo dělat nic namáhavého, začal tedy pracovat v místních restauracích a hotelích. „Zjistil jsem, že nikde neměli gril, na kterém bych mohl vařit. Došlo mi, že co ve všech těch místech chybělo, byla láska, radost a úsměv. Kdež ucítím barbecue . . . Chci cítit vůně, které mi zvednou náladu." Stubb si našel svého učitele v Amosi Gaelovi, legendě barbecue ze západního Texasu. Amos svého mladého učedníka zasvětil do tajemství grilování masa tak, aby se jeho chuť zcela rozvinula. Naučil ho , jak důležité jsou omáčky podávané s masem. Stubb říkal, že Amosovo barbecue cítil na pět mil. Vůně kouře mu vykouzlila úsměv na tváři, protože věděl, že ho vede domů, do ráje barbecue. Když se naučil všechna tajemství skvělého barbecue, Stubb řekl: "Narodil jsem se hladový, ale jednoho dne nakrmím svět." Protože nebyl spokojený s grilem, který nesplňoval jeho požadavky, otevřel si v Lubbocku vlastní restauraci. V roce 1968 si Stubb otevřel první restauraci v bílé polorozpadlé štukové budově, kam se vešlo jen 75 lidí. Možná si vzpomněl na to, jak hudba a jídlo spojovala lidi na křesťanských setkáních jeho otce. Do rohu restaurace proto postavil starý hudební automat s širokým výběrem blues. Pro Stubba se hudba zcela propojovala s barbecue a tím vytvářela jedinečnou atmosféru stolování. Stubb dovedl své umění k dokonalosti – podávala plné talíře s tím nejlepším grilovaným masem a z jeho historické hrací skříně se linulo blues. Jednoho rána vzal Stubb v Lubbock stopaře, který se později proslavil jako kytarista Jesse „Guitar“ Taylor, a dovezl ho až na konec ulice ke své restauraci Barbecue. Jesse, který jel před tím už mockrát a vždy při tom Stubbovu restauraci obdivoval, se zeptal, jestli by majiteli nevadilo, kdyby zašel dovnitř. Stubb se zasmál a odpověděl: „Já jsem majitel. A je otevřeno pro každého!“ Tak začalo jedno velké přátelství, které spojilo živou hudbu a Stubbovu restauraci Barbecue. Jesse pozval své přátele hudebníky ke Stubbovi na nedělní hudební jam. Tak se zrodila hudební scéna, která se stala výchozím bodem texaské hudby.

Nenalezeny žádné produkty.

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma K většině grilů a udíren atraktivní dárek Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg, Smoky Fun, Broil King, Monolith nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte nás kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Ověřený zákazník  před 2 dny

Nemá chybu , i přes dnešní těžkou dobu . Děkuji

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2021 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím