Foto recept: Chleba pečený v keramickém grilu Big Green Egg
Čerstvý, doma pečený chleba získává u nás v posledních letech na popularitě. Existuje mnoho webů věnovaných pouze pečení chleba. Všichni z vás, kdo to již zkusili, uznají, že domácí, vlastníma rukama připravený chléb chutná mnohem více než ten kupovaný. No, a proč si takový domácí chléb neupéct v grilu?!
Keramické grily obecně fungují jako pec/trouba a lze je využít k pečení všeho, co pečete doma v el. troubě. Takže i chleba! A když kvalitní domácí chléb, tak na nejlepším keramickém grilu na trhu - zeleném Big Green Egg. A nebudeme ho péct "navolno", ale použijeme americký litinový hrnec Lodge Double Dutch Oven, který je přímo stvořený k pečení chleba nejen v grilu, ale i peci, troubě, apod.

Suroviny
| 300 g pšeničné chlebové mouky |
| 200 g žitné chlebové mouky |
| 430 ml vody |
| 10 g soli |
| 4 g instantního droždí |
| 5 g drceného kmínu |
Grilovací potřeby
| ConvEGGtor pro BGE Large |
| Litinový hrnec Lodge Double Dutch Oven |
| Keramický gril Big Green Egg |




Dobrou chuť!
[doba-pripravy="1 hodina příprava a pečení + 16 hodin kynutí"]















