Průvodce košer solí

Co přesně je košer sůl? Přesněji řečeno, má slovo košer v souvislosti se solí dva významy. Může buď označovat sůl certifikovanou jako košer, nebo sůl, jejíž vločky připomínají košer sůl. Nyní vám vysvětlíme, jak poznat, kterou sůl potřebujete a jaké jsou mezi těmito dvěma druhy rozdíly.

Sůl certifikovaná jako košer

Sůl certifikovaná jako košer, která se obecně nazývá košer sůl, označuje sůl, která splnila požadavky na košer potraviny stanovené židovskými zákony, potvrzené certifikačními agenturami košer a příslušníky židovské víry. Certifikace zaručuje, že produkt je vyroben a je s ním zacházeno v souladu s vysokými standardy a je vhodný pro konzumaci těmi, kteří preferují košer stravu.

Společnost SaltWorks® spolupracuje s Ortodoxní židovskou unií, aby mohla certifikovat celou řadu svých speciálních gurmánských solí. Ortodoxní židovská unie je obecně respektována jako jedna z nejprestižnějších a nejuznávanějších certifikačních agentur košer na světě. Široká veřejnost důvěřuje jejímu striktnímu důrazu na kvalitu a dokonalost. Všechny značkové gurmánské mořské soli SaltWorks®, včetně ručně připravovaných uzených solí a ochucených solí z řady Fusion® Flavored Salts, obdržely od Ortodoxní židovské unie certifikaci košer.

Uzené soli s certifikátem košer

Společnost SaltWorks® se pyšní tím, že získala certifikáty košer na všechny své ručně připravované uzené soli. Jejich tradiční mořské soli mají certifikát košer od roku 2007. Uzené soli ale vyžadují mnohem komplexnější postupy, mají-li získat toto osvědčení. Protože jejich uzené soli tento certifikát Ortodoxní židovské unie mají, jasně splňují postupy stanovené židovskými zákony, v souladu s nimiž se vyrábějí a je s nimi nakládáno.

Jejich uzené soli košer vyrábějí pomocí patentově chráněného procesu uzení, který využívá jen kouře z pravého dřeva z odkorněných výřezů. Přednost má kvalita nad kvantitou; proto nikdy nepoužívají tekutý kouř ani jiná aditiva. Uzené soli košer se hodí i pro ty, kdo dodržují pravidla košer stravování.

Sůl ve stylu košer

Sůl stylu košer se běžně objevuje v receptech gurmánů i profesionálních kuchařů. Je charakterizována nezaměnitelnými krystalkami, které připomínají vločky. Je zajímavé, že se má obecně za to, že tento druh soli získal pojmenování košer, protože se její jedinečná textura a tvar osvědčily při přípravě košer mas.

Textura a tvar zrnek soli typu košer je lehčí a o dost křehčí než je tomu u zrnek běžné jemnozrnné stolní soli. Texturu této soli si mnozí oblíbili kvůli její jemné chuti a příjemně jemnému křupnutí na skus. Sůl stylu košer se v pokrmech během vaření rychle a rovnoměrně rozpouští a krásně se propojuje s ostatními chutěmi. Tato sůl je ideální pro použití ve směsích koření, protože se díky lehké textuře výborně mísí s dalšími ingrediencemi.

Vločková sůl SaltWorks® ve stylu košer 

Názvy „sůl certifikovaná jako košer“ a „sůl ve stylu košer“ mohou mít dva zcela rozdílné významy. Rozmanitý výběr solí společnosti SaltWorks®, které jsou buď certifikované jako košer nebo které jsou vyrobeny ve stylu košer, vám ale lehce pomůže najít ten správný typ košer soli, který potřebujete.

100%