+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Minion (Snake) metoda

Určitě se mnoho z vás trápí tím, jak dosáhnou ve vašem kotlovém grilu, offset smokeru (Smoky Fun apod.) nebo barrel smokeru dlouhodobě nízkou stabilní teplotu (kolem 110-120°C ideální právě na barbecue), bez nutnosti přikládat průběžně palivo a vytvářet tak prudké výkyvy teploty.

Řešení je zde!

Princip "Minion metody" je jednoduchý:

umistěte malé množství rozžhavených briket na nezapálené brikety, mezi které můžete vložit špalíky nebo lupínky k uzení. Nastavte regulační otvory vzduchu tak, aby byla teplota nízká a stabilní. Od žhnoucích briket se postupně zapálí další, což má za efekt dlouhou dobu hoření (až 18h) v závislosti na objemu vložených briket a nastaveném přísunu vzduchu. Jednou z výhod této metody oproti standardní metodě přikládání (postupné přikládání rozžhavených briket) je menší šance, že bude teplota v grilu vyšší než chcete. Je to kvůli tomu, že přimět hořet pár briket nízkou teplotou je snazší, než tlumit žár briket rozpálených na 300°C a snažit se dosáhnou nízké teploty. Minion metoda jak ji vidíte na obrázku vpravo se dá takto používat ve Weber Smokey Mountain (WSM).

Obecně se dá říct, že Minion metoda je založena na pomalém a postupné zapalování a odhořívání malého množství briket (nebo uhlí, ale brikety hoří stabilněji a pomaleji se od sebe zapalují). Takového efektu dosáhnete modifikací Minion metody, tzv. "snake metodou", kdy jen jinak umístíte brikety ve vašem grilu. Snake metoda je vhodná pro použití v jakémkoli grilu s víkem na dřevěné uhlí.....

Modifikaci Minion/snake metody můžete také s úspěchem používat s pomocí našeho Low&slow BBQ adaptéru pro kotlové grily (57cm). 

Pokud existuje nějaká diskuse o nevýhodách Minion metody, pak že je v rozporu s obecně zažitým pravidlem a to grilovat na rozžhavených briketách (nebo uhlí), které jsou pokryté již slabou vrstvou popela. Každý určitě ví, že brikety než se plně rozhoří vydávají štiplavý kouř. Mnoho lidí předpokládá, že tento kouř ovlivní chuť a vůni grilovaného masa. Praxe však říká, že se nezdá, že by toto mělo na vzhled, vůni či chuť jídla vliv. Tato metoda (a její modifikace) je hojně používána s velkým úspěchem nejen u mnoha vítězných týmů na soutěžích v barbecue. Rozhodně záleží na kvalitě používaných briket.

Vždy budou samozřejmě lidé, kteří budou tvrdit, že tuto příchuť z grilovaného masa cítí. Pokud patříte do této skupiny a máte obavy z grilování na uhlí nebo briketách, které nejsou plně rozžhaveny, použijte klasickou metodu a to postupné přikládání malého množství rozpáleného paliva. 

Zde by mělo být související video.. pravděpodobně nemáte nainstalovaný flash.

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma Dárek k objednávce Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování a nízkých cen se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte mě kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Slama  před 7 dny

rychle doručeni a super zabaleno

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2017 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis