Broněk Oláh a Lenka Prokopová "Grill Team Husky"
Jaké používáš grily, udírny nebo jiné „pochystátory“?
-grilů máme několik, vše od Campingazu - gril na dřevěné uhlí - Bonesco QST používán nejvíce, gril plynový Texas RBS - hlavně v zimě na kuřata, gril plynový lávový Texas Woody Deluxe. Všechno jsou to výhry v grilovacích soutěžích (ještě máme 2 ks v garáži) :-) Vloni na podzim jsme si koupili smoker ProQ Ellite, jelikož jsme v Praze propadli kouzlu amerického BBQ. Dále na otevřený oheň používám otočný rošt a motorový rožeň - rotiserie.
Jaká je tvoje oblíbená grilovací technika?
-z historických i časových důvodů nejvíce používám přímé grilování, v létě hlavně na otevřeném ohništi, v zimě grilujeme na terase u bytu a také si vyrábíme vlastní uzeniny - klobásy, maso, bůček, špek atd.
Absolutně nejoblíbenější pokrm na grilu, který tě baví grilovat a chutná ti?
-nejoblíbenější pokrm je maso :-) v jakékoliv podobě. Teď vážně, nejoblíbenější nevím, ale asi největší pecka byl kilový steak z 2 měsíce vyzrálého vysokého roštěnce na soutěži, kde jsme dvakrát dostali i ocenění odborné poroty, v poslední době nás nejvíce zaujal hovězí brisket na BBQ grilu. Jinak dost často děláme i zvěřinu a pokud máme, tak i ryby, no vlastně cokoliv. V létě bych ještě zmínil rožnění vepřových kýt nebo různé ražniči. Na závěr bych ještě podotknul, že toto vše by nebylo možné bez účasti mé dlouholeté partnerky Lenky Prokopové, která se stará o servis, přílohy atd., takže to není jen o mě, ale o nás :-) Jezdíme i grilovat nebo vařit po různých oslavách jako jsou svatby, narozeniny atd. Mimochodem, oba jsme byli v televizním Prostřenu, já v březnu 2011 a Lenka v září 2014. Také se zabývám bluegrassovou muzikou, hraju s kapelou Nudličky na kytaru a mandolínu, hrajeme po festivalech u nás i v zahraničí.