David "pipmaster" Kubricht

pipmaster do clanku

Jaké používáš grily, udírny nebo jiné „pochystátory“?

Používám různé grily různých výrobců, jsem toho názoru, že  potřeba je odzkoušet vše. Samozřejmě  na každém se dá ugrilovat cokoliv, ale rozdíly tam jsou, a tak každý je vhodnější na něco jiného.

Momentálně griluji na Broilking KEG 5000 což je super gril pro nepřímé grilování způsobem Low&Slow , stejně jako další keramický gril privátní značky jednoho řetězce. Dále používám kotlový gril Napoleon Leg, který je zajímavý litinovým roštem a jeho výškového polohování nad uhlím. Dalším v mé sbírce je nejnovější přírůstek a to Weber Performer, u kterého oceňuji rychlé a pohodlné podpálení uhlí, odkládací stolek, a stabilitu, a především skvělou regulaci vzduch přes popelník. A jako poslední gril, který používám, je plynový, který je vestavěný do pracovní desky a to Napoleon BILEX 605 s litinovými rošty a infrahořákem. No a nakonec momentálně nepoužívaný smoker vlastní výroby s rožněm, který plánuji předělat pouze na rožnění se zadním topeništěm. Ke klasickému uzení momentálně používám elektrickou udírnu Borniak 150UWS 

Co se týká vychytávek a pochystátorů používám všechny myslitelné, od pánví přes adaptér slow´n sear, vortex, rotisserii, litinové tály a spousty teploměrů a spousty dalších. Dalo by se říci že neexistuje moc vychytávek, které bych nepoužíval.

Jaká je tvoje oblíbená grilovací technika?

Nemám nejoblíbenější techniku, díky množství grilů a nápadů to neustále střídám a to mě na tom baví nejvíc, možnost volby jak to udělat a vyzkoušet to udělat třeba jinak. ale samozřejmě královská disciplína je Low&Slow.

Absolutně nejoblíbenější pokrm na grilu, který tě baví grilovat a chutná ti?

Úplně nejoblíbenější jsou chipsy z bůčku, na těch úplně ujíždím, no a následují pikantní šťavnatá vepřová žebra a panenka plněná pršutem, parmezánem a sušeným rajčetem obalená v panchetě a pak už by to byl velmi dlouhý seznam.

A já (Tomáš D) ještě doplním, že David má svůj Youtube kanál, kde najdete velké, ale opravdu velké množství videí se spoustou dobrot na roštu.....

97%