Gulyás Feri

FB_IMG_1534866022656

Jaké používáš grily, udírny nebo jiné „pochystátory“?

Používám elektronickou udirnu CharBroil, kombinovaný gril uhlí/plyn Kenmore, dále používam měděný 15l kotlik z Maďarska a originální pizza pec z Portugalska. Když je špatné počasí, používám na vaření guláše velký plynový hořák. Občas venku použiji elektrický wok. Máme rádi i asijská jídla.

Jaká je tvoje oblíbená grilovací technika?

V podstatně nemám jednu nejoblíbenější techniku - jsem variátor :-) Rád dělám klasické BBQ, přímé i nepřímé grilování. Pečení v pizza peci a to nejen pizzy. Dále uzení buď teplým kouřem v el udírně nebo i studeným kouřem z generátoru (ten používám na úzení maďarských klobásek). A také stojí za zmínku vaření guláše v kotlíku, kde mám i svůj Magyar Gulyás Team.

Absolutně nejoblíbenější pokrm na grilu, který tě baví grilovat a chutná ti?
Nemám žádný NEJ pokrm. Jak už jsem zmínil jsem variátor. Miluji masitá, kouřem provoněná žebra, uzená kachní prsa z el.udirny I můj originální guláš, vlastní domácí pizzu a chléb z pece. Poslední dobou zkouším objevovat něco nového. Zkusil jsem Al Pastor a do menu jsem zahrnul i Chicharón a Peruánské Ceviche z halibuta. Je toho mnoho a musím říct, že letošní sezóna přímo vybízela k vaření venku. Samostatná kategorie jsou steaky, ať už je použito vepřové karé, masitá krkovice nebo (a to zejména) skvělé hovězí. Zajímavou chuť má maso bizona, to jsem párkrát dělal. Co mě velmi láká je wagyu. To je výzva, která mě ještě čeká ...

 

100 %