VIDEO recept: Philly cheesesteak v plynovém grilu Broil King
Název receptu je vlastně synonymem pro steak nakrájený na tenké plátky, smíchaný s cibulí, proložený sýrem a vložený do bagety. Jako rychlé občerstvení tuto pochoutku najdete po celé Filadelfii, takže pokud se tam někdy vydáte, rozhodně doporučuju vyzkoušet!
Grilovat budeme na plynovém grilu Broil King a využijeme velkou plochu litinového tálu.
Suroviny
| 600-700 g mečouna (steaky cca 2,5 cm) |
| 2 středně velké bílé cibule |
| 16 středně velkých bobkových listů |
Suroviny na marinádu
| hovězí steak (např. striploin nebo rib eye) |
| sýr provolone nebo Squeeze Cheese |
| cibule nakrájená na plátky |
| pepř |
| sůl |
| bageta |
Grilovací potřeby
| Litinový tál |
| Sýrová omáčka Squeeze Cheese Chipotle |
| Grilovací obracečka |
Podobné recepty
| Plněné masové koule |
| Hovězí pastrami |
| Hovězí steaky |
-
Příprava masa
Ze steaku seřízneme vysoké tukové krytí, necháme asi 6 mm. Maso nakrájíme na tenké plátky (3 – 4 mm) – aby se maso lépe krájelo, můžeme jej dát na hodinu do mrazáku.

-
Grilování
Na tálu rozpustíme trochu másla, na kterém opečeme rozříznutou bagetu. Dále na tálu opečeme cibuli do zlatova. Nakrájené maso položíme jednotlivě na tál, opepříme a osolíme. Přidáme cibuli a společně promícháme. Opékáme, dokud není maso hotové.

Přímo na maso na tálu nasypeme sýr, zavřeme víko a necháme rozpustit. My jsme připravili dvě varianty – jednu se sýrem provolone a druhou s předem připravenou sýrovou omáčkou Squeeze Cheese s chipotle papričkami.

-
Servírování
Nakonec maso přendáme do bagety a máme hotovo.












