Philly cheesesteak [VIDEO]

VIDEO recept: Philly cheesesteak v plynovém grilu Broil King

Název receptu je vlastně synonymem pro steak nakrájený na tenké plátky, smíchaný s cibulí, proložený sýrem a vložený do bagety. Jako rychlé občerstvení tuto pochoutku najdete po celé Filadelfii, takže pokud se tam někdy vydáte, rozhodně doporučuju vyzkoušet! 

Grilovat budeme na plynovém grilu Broil King a využijeme velkou plochu litinového tálu.

 

Suroviny 

600-700 g mečouna (steaky cca 2,5 cm)
2 středně velké bílé cibule
16 středně velkých bobkových listů

 

Suroviny na marinádu

hovězí steak (např. striploin nebo rib eye)
sýr provolone nebo Squeeze Cheese
cibule nakrájená na plátky
pepř
sůl
bageta

 

Grilovací potřeby

Litinový tál
Sýrová omáčka Squeeze Cheese Chipotle
Grilovací obracečka

 

Podobné recepty

Plněné masové koule
Hovězí pastrami
Hovězí steaky

 

  1. Příprava masa

    Ze steaku seřízneme vysoké tukové krytí, necháme asi 6 mm. Maso nakrájíme na tenké plátky (3 – 4 mm) – aby se maso lépe krájelo, můžeme jej dát na hodinu do mrazáku.

    Philly cheesesteak 02

  2. Grilování

    Na tálu rozpustíme trochu másla, na kterém opečeme rozříznutou bagetu. Dále na tálu opečeme cibuli do zlatova. Nakrájené maso položíme jednotlivě na tál, opepříme a osolíme. Přidáme cibuli a společně promícháme. Opékáme, dokud není maso hotové.

    Philly cheesesteak 09

    Přímo na maso na tálu nasypeme sýr, zavřeme víko a necháme rozpustit. My jsme připravili dvě varianty – jednu se sýrem provolone a druhou s předem připravenou sýrovou omáčkou Squeeze Cheese s chipotle papričkami.

    Philly cheesesteak 10

  3. Servírování

    Nakonec maso přendáme do bagety a máme hotovo.

    Philly cheesesteak 11

    Philly cheesesteak 15

×

Splátková kalkulačka ESSOX

98 %