Dovolujeme si vás upozornit, že ve dnech 19.7. - 27.7.2021 čerpáme dovolenou a veškeré objednávky přijaté v tomto období budou odesílány ve dnech od 28.7.2021. Děkujeme za pochopení a přejeme i vám krásné letní dny.

Pork belly Burnt ends (kostky z bůčku low & slow)

Bůček je prostě jedna z českých klasik. Můžete ho nakrájet na plátky a grilovat napřímo nebo ho připravit celý low and slow jako barbecue, naložený v BBQ koření a třeba ho dopéct až na vnitřní teplotu přes 90 st. Celsia a roztrhat jako pulled pork (trhané maso). Ale taky si můžete připravit "burnt ends" ! Pork Belly Burnt Ends je anglický název pro pomalu pečené kostky bůčku okořeněné bbq kořením, zalité bbq omáčkou třeba s máslem a medem. Výsledkem má být intenzivně ochucené měkké maso. Je to akce zhruba na 3-4 hodiny v závislosti na teplotě v grilu, ale výsledek vás 100% posadí na židli. Tak pojďme na to!

800x600_src_DSC07924

 

Suroviny

2 kg vepřového boku
4 lžíce BBQ koření na vepřové maso
1 lžíce medu
1 hrnek BBQ omáčky
 ½ hrnku vývaru 
3 lžíce másla

 

Grilovací potřeby 

Udírna Weber Smokey Mountain
Vstřikovač marinády
Weber Alu misky velké
Grilovací koření Pork Powder, 220g
Stockyard Southern Blues BBQ Sauce, 350ml

 

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty
Grilovaný bůček low&slow

Bůček (bez kůže) nakrájíme na kostky minimálně 2x2x2 cm, ochutíme oblíbeným BBQ kořením, promasírujeme a necháme v lednici odležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc.

800x600_src_DSC07826

Pomocí Minion metody necháme rozehřát např. Weber Smokey Mountain na stabilní teplotu kolem 120°C. (V kotlovém grilu použijte modifikaci ve formě "snake metody").

800x600_src_DSC07842

Mimo gril si na rošt rozložíme kostky masa tak, aby se nedotýkaly. Na brikety přidáme tři dřevěné špalíky k zauzení a rošt s masem vložíme do grilu. Zauzujeme takto při teplotě kolem 120 °C dvě hodiny.

800x600_src_DSC07852

V kastrolku smícháme BBQ omáčku, med, vývar a máslo. Maso přemístíme z roštu do hliníkové misky, přelijeme omáčkou a promícháme. 

800x600_src_DSC07876

Přikryjeme fólií a necháme v grilu další cca 1 a půl hodiny. 

800x600_src_DSC07894

Pak fólii odstraníme a 30 minut dokončujeme tak, aby tekutina měla konzistenci lepkavého sirupu. 

800x600_src_DSC07896

A můžete servírovat na talíř ...

DSC07928

 

100%