Pork belly Burnt ends (kostky z bůčku low & slow)

Bůček je prostě jedna z českých klasik. Můžete ho nakrájet na plátky a grilovat napřímo nebo ho připravit celý low and slow jako barbecue, naložený v BBQ koření a třeba ho dopéct až na vnitřní teplotu přes 90 st. Celsia a roztrhat jako pulled pork (trhané maso). Ale taky si můžete připravit "burnt ends" ! Pork Belly Burnt Ends je anglický název pro pomalu pečené kostky bůčku okořeněné bbq kořením, zalité bbq omáčkou třeba s máslem a medem. Výsledkem má být intenzivně ochucené měkké maso. Je to akce zhruba na 3-4 hodiny v závislosti na teplotě v grilu, ale výsledek vás 100% posadí na židli. Tak pojďme na to!

800x600_src_DSC07924

 

Suroviny

2 kg vepřového boku
4 lžíce BBQ koření na vepřové maso
1 lžíce medu
1 hrnek BBQ omáčky
 ½ hrnku vývaru 
3 lžíce másla

 

Grilovací potřeby 

Udírna Weber Smokey Mountain
Vstřikovač marinády
Weber Alu misky velké
Grilovací koření Pork Powder, 220g
Stockyard Southern Blues BBQ Sauce, 350ml

 

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty
Grilovaný bůček low&slow

Bůček (bez kůže) nakrájíme správně nabroušeným nožem na kostky minimálně 2 cm, ochutíme oblíbeným BBQ kořením, promasírujeme a necháme v lednici odležet 2 hodiny, nejlépe však přes noc..

Pork Belly Burnt Ends

Pomocí Minion metody necháme rozehřát např. Weber Smokey Mountain na stabilní teplotu kolem 120°C. (V kotlovém grilu použijte modifikaci ve formě "snake metody").

Pork Belly Burnt Ends

Mimo gril si na rošt rozložíme kostky masa tak, aby se nedotýkaly. Na brikety přidáme tři dřevěné špalíky k zauzení a rošt s masem vložíme do grilu. Zauzujeme takto při teplotě kolem 120 °C dvě hodiny.

Pork Belly Burnt Ends

V kastrolku smícháme BBQ omáčku, med, vývar a máslo. Maso přemístíme z roštu do hliníkové misky, přelijeme omáčkou a promícháme. 

Pork Belly Burnt Ends

Přikryjeme fólií a necháme v grilu další cca 1 a půl hodiny. 

Pork Belly Burnt Ends

Pak fólii odstraníme a 30 minut dokončujeme tak, aby tekutina měla konzistenci lepkavého sirupu. 

Pork Belly Burnt Ends

A můžete servírovat na talíř ...

Pork Belly Burnt Ends

 

94 %

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení