+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Vepřová krkovice Gaucho Argentina rožněná v kotlovém grilu Weber

doba přípravy: 3 hodiny
Krkovice vcelku rožněná v grilu

S rotisserií (elektrický otáčecí špíz) zažijete při grilování spoustu zábavy a vynikajících výsledků při přípravě nejrůznějších dobrot. Pokud vás už klasické grilování trochu nudí, je rotisserie ideální impuls pro nové zážitky. A nebavíme se jen o rožněných kuřatech (Je to sice taková ohraná klasika, ale pořád funguje. A je to skoro bez práce), ale i kachně, malé krůtě, velkém špízu (např. živáňská), malé kýtě (vepřové nebo jehněčí) nebo např. ananasu! Jakmile si k vašemu grilu rostisserii pořídíte, určitě vás napadne spousta dalších pochoutek, které se dají "točit".

Nabízíme vám k vyzkoušení recept nejčastěji grilovaného masa v našich končinách a to hned v celku a v úctyhodné hmotnosti 2,5 kg. Na internetu rožněnou celou krkovici skoro nenajdete a uznejte sami, že se vám při pohledu na ty fotografie sbíhají sliny. Při absenci rotisserie je možné ugrilovat tuto dobrotu i metodou nepřímého grilování při dodržení stejných teplot a času.

Suroviny:
2,5 vepřové krkovice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
kořenící směs Gaucho Argentina

Nálev pro marinování vstřikováním:
2,5 dcl vývaru (kuřecí, vepřový nebo hovězí)
1 dcl jablečného džusu
1 lžíce jablečného octa
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička Worcestrové omáčky
25 g soli

Grilovací potřeby

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty

Krkovici začistíme, napícháme připraveným nálevem pomocí vstřikovače marinády a necháme přes noc v lednici.

Druhý den maso vyndáme z lednice, osušíme a svážeme provázkem, aby mělo maso pravidelný tvar. Potřeme  ho olivovým olejem s hořčicí a naneseme na něj rovnoměrnou vrstvu kořenící směsi Gaucho Argentina.

Potom již maso nevkládáme do lednice, ale necháme ho odpočívat při pokojové teplotě. Mezitím si rozpálíme grilovací brikety a připravíme gril. Jeden komínový startér  rozpálených briket rozdělíme do dvou palivových nádob po stranách palivového roštu a doprostřed umístíme hliníkovou misku. Gril necháme zahřát na teplotu 150 - 160°C. Teplotu v grilu regulujeme průtokem vzduchu pomocí spodních a horních větracích průduchů.

Maso napíchneme na rotisserii a vložíme do grilu. Grilujeme 1 hodinu a poté maso zastříkneme jablečným džusem. Postřik jablečným džusem pak opakujeme každých 30 minut a průběžně kontrolujeme vnitřní teplotu přesným a  rychlým digitálním vpichovým teploměrem.

Při dosažení teploty 60°C uprostřed nejsilnější části masa otevřeme regulační otvory grilu a grilujeme při teplotě 200 °C až do doby, kdy bude vnitřní teplota masa 68 - 69°C. Celkový orientační čas grilování do dosažení cílové vnitřní teploty masa se pohybuje kolem 2,5 - 3 hodin.

Maso vyjmeme z grilu a necháme odpočinout na jehle přikryté alobalem 20 - 30 minut. Poté vyndáme jehlu a maso nakrájíme. Okapanou šťávu z hliníkové misky scedíme, provaříme a případně dochutíme a zahustíme.

Následně můžeme servírovat např. s bramborovou kaší s máslem...

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma K většině grilů a udíren atraktivní dárek Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg, Smoky Fun, Broil King, Monolith nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte nás kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Ověřený zákazník  před 2 dny

komunikácia
ústretovosť
odbornosť
platba kartou

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2019 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím