Nádobí nejen na grilování
Doplňte svůj zahradní gril kvalitním outdoorovým nádobím na grilování. Díky tomu se váš gril může stát doslova celou kuchyní, snadno jej proměníte dokonce i v pec na pizzu nebo si připravíte moučník. Vybírejte pánve, pekáče i tály a posuňte své grilování ještě o kousek dál.
Mistr grilu radí...
Jak si vybrat gril Desatero perfektního grilování Tři základní pravidla grilování Všechny radyŘazení produktů
Výpis produktů
Dvoudílný set pánví pro smažení, fritování i zapékání. Odolná litina, víko-pánev, skvělá akumulace tepla a použití doma i venku.
Třídílná sada litinových pánví 26 cm s doplňky nabízí univerzální použití na sporáku, grilu i v troubě. Skvěle akumulují teplo, mají...
Americká 30 cm litinová pánev Lodge s motivem seriálu Yellowstone Dutton Ranch.
Tato barevná kolekce smaltovaných litin je první svého druhu vyrobená na americké půdě. Tento kousek, inspirovaný nejlepším americkým...
Velká litinová pizza pánev 38 cm zajistí křupavou kůrku a rovnoměrné pečení. Vhodná na sporák, gril i do trouby, s přirozeně nepřilnavým...
Tato barevná kolekce smaltovaných litin je první svého druhu vyrobená na americké půdě. Tento kousek, inspirovaný nejlepším americkým...
Tato barevná kolekce smaltovaných litin je první svého druhu vyrobená na americké půdě. Tento kousek, inspirovaný nejlepším americkým...
Které nádobí na grilování je nejlepší?
Pekáče a pánve na grilování se vyrábí z různých materiálů, které jsou především odolné proti žáru a dobře vedou teplo, takže dovolí připravit nejrůznější druhy pokrmů.
- Velmi oblíbené je litinové nádobí, především pánve a pekáče, ale také rošty nebo tály. Litinové pánve skvěle vedou teplo a rozpálíte je rovnoměrně, takže se nemusíte bát, že se vám maso na jednom konci bude pálit a na druhém bude syrové. Litinové pekáče také teplo udrží uvnitř, proto se výborně hodí pro přípravu gulášů i velkých kusů masa. Téměř nesmrtelné litinové nádobí vyrábí značka Lodge.
- Výbornou volbou je také ocelové nádobí. Ocel je lehčí než litina, takže se s ocelovými pánvemi snadněji manipuluje. U správně ošetřeného ocelového nádobí se také nemusíte bát, že by se jídlo k povrchu připeklo.
Jestli chcete využívat gril naplno, bude se vám hodit také keramický pekáč, který dobře kumuluje teplo. Keramické pekáče na grilování jsou odolné, ale pozor na prudké změny teploty, které tomuto materiálu nedělají dobře.
Další grilovací náčiní
Nádobí na grilování vám pomůže využít váš gril opravdu naplno. Se speciálními pizza pánvemi vykouzlíte pochoutky jako z italské restaurace a nejrůznější zapékací mísy se vám budou hodit při přípravě příloh i dezertů.
Aby byla vaše práce u grilu co nejpoholnější, vyplatí se pořídit si také speciální grilovací náčiní, jako jsou nejrůznější obracečky, kleště nebo speciální pečicí kameny. Jsou často přizpůsobené práci venku u grilu, takže se dobře drží, mají neklouzavý povrch nebo poutko pro zavěšení. Svou roli při bezproblémové přípravě pokrmů hrají také krájecí prkénka, na která se vám vejdou všechny suroviny.