+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Jak vybrat gril na dřevěné uhlí

Grily na dřevěné uhlí představují klasiku grilování se vším, co k němu patří – s ohněm a s vůní dřeva (při zauzování v grilu). Jednou z hlavních předností grilů na dřevěné uhlí je jejich nižší pořizovací cena.

Výhody grilu na dřevěné uhlí

Jak vybrat gril na dřevěné uhl

  • Efektivita - hořením dřevěného uhlí nebo briket dosahuje vyšší teploty
  • V grilech na dřevěné uhlí se snadno zauzuje (u grilů s víkem)
  • Zážitek - poskytují nefalšovanou atmosféru s vůní dřeva a žárem ohně
  • Spolehlivost - nemožnost poruchy, která by přímo bránila grilování

Nevýhody

  • Manipulace s popelem a palivem
  • Náročnější regulace teploty, nutnost přikládání při delším grilování
  • Gril je připraven ke grilování za 15-30 minut dle použitého paliva

Představujeme zahradní grily na dřevěné uhlí

Věříme, že si nechcete pořídit gril na jedinou sezónu, vyvarujte se proto extra výhodnému nákupu v supermarketu. Jednorázová výhodná koupě Vám může přinést dlouhodobé zklamání. Věnujete-li výběru grilu více času a pozornosti nyní, budete moci věnovat svůj čas v budoucnu vychutnávání si skvělých grilovaných pochoutek, na místo věčných problémů.

Z čeho by se kvalitní gril na dřevěné uhlí měl skládat?

Jak vybrat gril na dřevěné uhl

Krása grilu na dřevěné uhlí spočívá v jeho jednoduchosti. Takový gril by neměl obsahovat žádné zbytečné díly. Pořádný gril na dřevěné uhlí se skládá ze dvou hlavních částí – kotle a víka usazené v pevné konstrukci.

Na spodní části kotle by měly být větrací průduchy pro přívod vzduchu, kombinované u kvalitních grilů s čistícím systémem (např. One-Touch System u grilů Weber). Neměl by chybět popelník nebo miska na zachytávání popela.

Uvnitř, kousek nad dnem kotle, by měl být palivový rošt, na který se umisťuje palivo. A nad ním v pevné vzdálenosti vlastní grilovací rošt.

Vrchní část grilu - víko (pokop) by měl mít větrací průduchy pro odvod vzduchu. Právě přítomnost průduchů pro přívod a odvod vzduchu zajistí dokonalou cirkulaci vzduchu uvnitř a bezproblémové hoření paliva i při zaklopeném víku grilu. Dále by mělo být víko opatřeno čitelným teploměrem a madlem, které se nebude extrémně zahřívat.

Přítomnost víka má čtyři zcela zásadní výhody

  • gril je bezpečný – po grilování víko jednoduše zaklopíte,uzavřete průduchy a zbylé palivo za pár minut vyhasne
  • gril je úsporný – vyhaslé nespotřebované palivo použijete při dalším grilování
  • gril je použitelný za každého počasí – v dešti, větru i zimě (nic vás nezastaví)
  • v grilu lze snadno zauzovat pomocí dřevěných lupínků k zauzení

Důležité aspekty při výběru zahradního grilu na dřevěné uhlí

Pevná a stabilní konstrukce

Stabilní bezpečnost

Velmi důležitá je stabilita a celková pevnost grilu, a z toho plynoucí bezpečnost. Dobře zkonstruovaný a stabilní gril působí pevně a mohutně. Gril s chabou konstrukcí se bude kývat. Použití takového výrobku není bezpečné. Pokud se gril kýve již u prodejce, je více než pravděpodobné, že se bude přinejmenším kývat také u Vás doma, případně se rozpadne úplně. Nohy grilu by měly být rovněž pevné. Pokud je gril opatřen praktickými kolečky, pochopitelně by se měla volně otáčet.

Z jakého materiálu se vyrábí grilovací rošty?

Grilovací rošty jsou obvykle zhotoveny z poniklované (nebo chrom/niklové) oceli (pozor, velmi laciné grily mají rošty jen pochromované anebo velmi často dokonce bez povrchové úpravy). Robustnější a těžší grilovací rošt vydrží déle a zajistí též lepší šíření tepla, jakož i udržování požadované teploty. Více než výborné jsou rošty z nerez oceli. Litinové rošty výborně akumulují, vedou a předávají teplo, tudíž se hodí na grilování steaků. Sice vyžadují větší údržbu, ale zase vám zajistí dokonalý otisk mřížky roštu, který je známkou pravého mistra grilu! Nehodí se však (právě pro svou velkou akumulační schopnost tepla) pro delší nepřímé grilování - potravině budou předávat více tepla než je žádoucí. V 95% případech si tedy vystačíte s ocelovým nebo nerezovým roštěm.

Montáž grilu na dřevěné uhlí

Montáž zahradního grilu na dřevěné uhlí by měla být maximálně jednoduchá. Koneckonců, když kupujete gril, těšíte se na samotnou přípravu dobrot, nikoli na složitou montáž. Ta ovšem u některých levnějších grilů zabere dost času. U lepších značek výrobci minimalizují nebo zcela odbourávají náročnost montáže, kterou provádí sám zákazník. Dobrý gril by neměl obsahovat šroubované spoje (hrozí riziko koroze šroubů a budoucích problémů), ale jen spoje svařené se smaltovaným navrchem.

Bezpečnost

Bezpečnost

Kvalitní gril je opatřen několika bezpečnostními prvky, jako jsou tepelný štít madla na víku, teplotně odolná madla na spodním kotli grilu, pevná a stabilní konstrukce apod.

Dlouhá záruka

Dlouhá záruka bývá puncem kvality. Je logické, že jen ti nejlepší výrobci si za kvalitou svých výrobků stojí a nebojí se Vám poskytnout prodlouženou záruku až 10 let, což např. platí pro grily na dřevěné uhlí Weber.

Na co si dát při nákupu grilu ještě pozor?

Při výběru grilu na dřevěné uhlí je dobré soustředit se na následující parametry a vlastnosti:

Jak vybrat gril na dřevěné uhl

  • Gril musí mít víko, abyste mohli využívat metody nepřímého grilování a zauzování. V obchodech běžně seženete také otevřené grily bez víka. Ze zkušenosti Vám však opravdu doporučuji pořízení grilu s víkem.
  • Průduchy k regulaci proudění vzduchu. Na vrchní i spodní části musí být nastavitelné průduchy k regulaci proudění vzduchu, a tím i teploty uvnitř grilu.
  • Grilovací rošt s odklápěním. Grilovací rošt s krajním odklápěním usnadní přikládání paliva nebo dřevěných lupínků při zauzování.
  • Kvalitní materiál a povrch. Dejte přednost grilům vyrobeným ze špičkové a pevné oceli. Rozhodně vyžadujte, aby měl gril smaltovaný povrch v perfektní kvalitě.
  • Teploměr ve víku. Ten se vám bude hodit pro stanovení přibližné teploty v grilu (pozor, v grilu je odlišná teplota přímo nad palivem a na druhé straně grilu) a tudíž rozhodnutím, zda je gril dostatečně nahřátý a připravený ke grilování.
  • Další důležité parametry. Gril by měl mít rovněž robustní, pevnou a bezpečnou konstrukci a hodit se nepochybně mohou také kolečka pro snazší manipulaci. 
Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma Dárek k objednávce Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování a nízkých cen se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte mě kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Gonzales05  před 16 hodinami

Komunikace

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2017 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis