Video recept: Zapečené barbecue fazole
Fazole zapečené v grilu jsou tradiční přílohou k hovězímu hrudí nebo žebrům, ale dobře poslouží i jako vegetariánský hlavní chod. Postup je úplně triviální a chuť skvělá – však posuďte sami.
Fazole budeme zapékat v keramickém grilu Big Green Egg, kdy využijeme i možnost do grilu postavit litinovou pánev.
Suroviny
| nakládané fazole (minimálně 2 barvy) |
| chilli floky |
| tekutý kouř |
| worchester omáčka |
| BBQ omáčka |
| anglická slanina |
| cibule |
| česnek |
| sůl |
| pepř |
Grilovací potřeby
| Litinová pánev Lodge |
| Tekutý kouř |
| BBQ omáčka Sweet Baby Ray´s Honey Chipotle |
Podobné recepty
| Grilovaná dýně |
| Grilovaná rajčata |
| Grilovaná zelenina |
-
Dochucení fazolí
V míse smícháme bílé a červené fazole, osolíme, opepříme. Přidáme chilli floky a trochu tekutého kouře, který dodá lákavé aroma, stačí několik kapek.
Přidáme worcester a oblíbenou grilovací omáčku – tou rozhodně nešetříme. Všechno promícháme a případně dokořeníme podle chuti.

-
Grilování fazolí
Do grilu umístíme litinovou pánev, ve které rozehřejeme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli a anglickou slaninu. Přidáme česnek, promícháme a na takto připravený základ nalijeme fazole a promícháme.

Z grilu vyjmeme pánvičku a naopak vložíme deflektor pro nepřímé grilování. Potom vrátíme pánev na rošt grilu a fazole pečeme na teplotu přibližně 160 - 170 °C asi hodinu, dokud se neodpaří část tekutiny.




