Video recept: Zauzené kuře na plechovce piva v kotlovém grilu Weber Performer
Pokud máte gril s víkem, můžete si připravit americkou klasiku Beer-Can-Chicken neboli kuře na plechovce piva. Můžete použít samozřejmě jakoukoli jinou aromatickou tekutinu jako např. víno, jablečný cidr nebo mošt, saké, apod.
Grilovací potřeby
Podobné recepty
| Máme pro vás další chutné recepty: |
| Kuře grilované na plechovce piva |
| Grilované kuře s bylinkovým máslem |
| Grilované kuřecí čtvrtky v pivní marinádě |
Kuře na plechovce nejen atraktivně vypadá, ale i dobře chutná. Pro jeho přípravu budete potřebovat nějaký stojan na kuře (lze grilovat i bez stojanu, ale kuře má pak menší stabilitu a hrozí riziko přepadnutí kuřete i s plechovkou během grilování), vstřikovač marinády a lupínky k zauzení. Samozřejmě i nějaké dobré grilovací koření, např. Country BBQ.
Celý postup jsem názorně předvádím v následujícím videoreceptu. Pro zvýšení odpařujícího se mnnožství piva, můžete plechovku s pivem před grilování nahřát a teprve na takto nahřátou plechovku s již unikajícími parami a aroma piva kuře posadit.
[doba-pripravy="90 minut"]