+420 608 512 393 Volejte Po-Pá  8-17h, So 9-12h

Yakitori

doba přípravy: 1 hodina
Yakitori

Yakitori je japonský grilovaný pokrm z kousků kuřecího masa napíchnutých na špejlích ze dřeva či bambusu. Podobá se např. špízům satay či kebab, které se ale připravují i z jehněčího masa. V Japonsku je tento pokrm velmi oblíben a setkáte se s ním i v těch nejmenších restauracích a stáncích. Kuře se griluje marinované a potírané chuťově výraznou marinádou ze sojové omáčky, cukru, mirinu, saké, česneku a zázvoru.  

Yakitori se připravuje klasicky jako finger-food na malém špízu, ale pokud potřebujete pohostit větší společnost nic nebrání tomu připravit yakitori ve větším množství na větších špízech ... :-)

Suroviny

500 g kuřecích prsou nebo vykostěných stehen
1/3 hrnku sojové omáčky
1/3 hrnku saké
1/3 hrnku mirinu (slazené japonské rýžové víno)
2 lžíce třtinového cukru
1/2 lžičky zázvoru (čerstvý nakrájený)
1/2 lžičky česneku (čerstvý nakrájený)
1 lžička sezamového oleje (nebo slunečnicový)
jarní cubulka

Grilovací potřeby

Podobné recepty

Máme pro vás další chutné recepty

Sojovou omáčku, saké, mirin, cukr, olej, nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať z jarní cibulky přiveďte do varu a na mírném "ohni" zredukujte o třetinu, aby marináda trochu zhoustla. Třetinu marinády pak odložíme stranou jako dip na namáčení. Marináda má být chuťově výrazná.

Mezitím bambusové špízy namočíme na 30 minut do vody, aby se nám při grilování nevznítily a nakrájíme si bílou část jarní cibulky a kuřecí maso na stejně dlouhé kousky. Ty spolu s jarní cibulkou střídavě napichujeme na špízy a potřeme je marinádou. Takto je necháme 15 minut marinovat.

NEBO napichujeme na dlouhé ocelové špízy.

Grilujeme při vysokém žáru přímou metodou až do vnitřní teploty masa 74 °C, kterou měříme mžikovým teploměrem. V polovině grilování špízy potřeme marinádou.

NEBO grilujeme při vysoké teplotě nepřímou metodou.

Jakmile má maso uvnitř požadovanou bezpečnou teplotu, můžeme yakitori servírovat jako finger-food, kdy špízy  při konzumaci postupně namáčíme do marinády, kterou jsme si na začátku odložili.

NEBO yakitori podáváme jako velké hlavní jídlo s jasmínovou rýží a zeleninou. Maso můžeme lehce posypat sezamovými semínky a ozdobit nakrájenou jarní cibulkou navíc.

Při nákupu nad 1 999 Kč doprava zdarma K většině grilů a udíren atraktivní dárek Gril sestavíme a předáme v naší prodejně Většinu výrobků osobně testujeme

Chráníme Vaše soukromí

Na Grilování.cz si vybere každý

V našem obchodě seženete jen ty nejkvalitnější grily a udírny předních světových značek jako Weber, Big Green Egg, Smoky Fun, Broil King, Monolith nebo Bradley Smoker. Vybírat přitom lze z bezpočtu druhů i typů výrobků, splníme tak požadavky úplně každého zákazníka. Kromě grilů a udíren si můžete pořídit i nejrůznější grilovací náčiní a mnoho dalšího, pro Vaše ideální grilování je tedy učiněno maximum.

Nakupovat u nás se vyplatí

Kromě pestré nabídky všeho pro kvalitní grilování se u nás můžete spolehnout na rychlou expedici Vaší objednávky a plně profesionální přístup. Na našich stránkách navíc naleznete recepty na grilování a rady a tipy na grilování. Pokud potřebujete poradit konkrétně, neváhejte nás kontaktovat.

Kontakty

Vilémov u Golčova Jeníkova 283,
582 83, Zobrazit na mapě

Ověřeno zákazníky


Ověřený zákazník  před 4 dny

Bol to zatiaľ môj prvý nákup u tohto obchodu, ale určite nie posledný.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Nahoru
2019 © Grilovani.cz - Všechna práva vyhrazena.
Eshop na míru vytvořil Webový servis

Pokračováním v prohlížení této stránky souhlasím s použitím souborů cookies (viz Podmínky používání).

Souhlasím